Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Предоставиха открита площадка за компостиране на зелени битови отпадъци на ОП„КДиПИС“

Общински съвет Казанлък предоставя за управление, експлоатация и ежедневна поддръжка имот в землище с. Черганово, представляващо открита площадка за открито компостиране на зелени битови отпадъци на
ОП „КД и ПИС“.

продължава>
   

Нови допълнения и изменения в Наредба №4 за реда за спиране, престой и паркиране на ППС

На територията на Община Казанлък действа Наредба No4 за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Община Казанлък, която e приета с Решение от 31.03.2022г. на Общински съвет-Казанлък.

продължава>
   

Министерството на културата отпуска 388 000 лв. за реставрация на дом-паметника „Бузлуджа“


Областна администрация - Стара Загора, като собственик на сградата, в партньорство с Община Казанлък и проект „Бузлуджа”, спечели финансиране от 388 000 лв., чиито средства ще бъдат използвани за отварянето на паметника за посетители. Финансовата субсидия са по програма „Опазване на недвижимото културно наследство“ – 2022 г. на Министерство на културата, като предстои подписването на договора за тези средства, уточняване на процедури и действия.

продължава>
   

Свето Кръщение

Свето Кръщение е първото от седемте тайнства на Църквата, в което човек приема Божието благословение. То е един от най-светлите празници в живота на всяко християнско семейство - Празник, на който приветства въвеждането на детето в християнството, символично пречистено и готово да води праведен живот.

продължава>
   

Представиха книга посветена на ОУ “Паисий Хилендарски“

В ОУ "Паисий Хилендарски" бе представена книгата на Николина Георгиева - зам. директор и дългогодишен учител в учебното заведение. Водещ на събитието бе Радослав Петков, заместник-директор на Исторически музей "Искра" - Казанлък.

продължава>
   

Започва „Научи се да плуваш” – Плувното лято в Павел баняСледващият месец започва дългоочакваното от деца и родители Плувно лято в Павел баня, което ще премине под мотото „Научи се да плуваш”. В продължение на два месеца Общината ще финансира първоначалното обучение и подготовка на децата по плуване.

продължава>
   

Изградиха нова система за видеонаблюдение в КрънПрез изминалите седмици на територията на град Крън беше изградена система за видеонаблюдение.

продължава>
   

17-то издание на турнира “Купа Роза“ в КазанлъкКлубове от цялата страната се включиха в тазгодишното 17-тото издание на турнир "Купа Роза" в град Казанлък. Организатори на спортното събитие бяха Спортен клуб " Пендарева" съвместно с Община Казанлък.

продължава>
   

Кметът Галина Стоянова получи отличие от кампанията „Достойните българи“ 2021

Кметът на Казанлък Галина Стоянова получи отличието от кампанията на вестник „24 часа“, в сътрудничество с Българската национална телевизия, „Достойните българи“ 2021. Грамотата връчи основателят и управител на Фондация „Бузлуджа“ арх.Дора Иванова, която благодари за грижата към опазването на цените мозайки на монумента. Младият архитект бе придружена от кореспондента на печатното издание в Стара Загора Ваньо Стоилов.

продължава>
   

Паметникът “Бузлуджа” беше преставен на конференция „Култура и културно наследство“

Представители на Община Казанлък участваха на Конференция на партньорството „Култура и културно наследство“ по програма „Градски дневен ред“ към Европейския съюз, която се проведе в Рим.

продължава>
   

Кои са най-сериозните проблеми на българското земеделие?През последните няколко години българското земеделие е изправено пред сериозни проблеми. Най-основните сред тях са ниските изкупни цени, обезлюдяването на земеделските райони и недостатъчни субсидии, както и пандемичната обстановка, в която се намираше страната ни. За проблемите в българското земеделие сподели и експерт по земеделие - Петя Ставрева.

продължава>
   

Конкурс „Паметникът Бузлуджа през XXI-ви век“

Конкурс „Паметникът Бузлуджа през XXI-ви век“ търси идеи за нова визия за възстановяването на паметника Бузлуджа. В конкурса могат да участват визуални артисти и архитекти, от европейски страни.

продължава>
   

Колежът в Казанлък преминава в структурата на Технически университет София

Обединеният технически колеж в София и Техническият колеж в Казанлък се обединяват в Технически колеж в структурата на Техническия университет в София.

продължава>
 

Страница 4 от 739

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: