Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Програма за закрила на детето на Община Казанлък

На редовно заседание на ОбС в Казанлък бе приет отчет за изпълнението на  Общинската програма за закрила на детето за 2020 година и бе приета програмата за 2021 година.

продължава>
 

Асфалтираха участъка от ул. Орешака в Крън

В духа на предстоящите празници с изключително удоволствие Ви информираме, че в участъка от ул. Орешака бяха положени 300 тона битумизиран асфалтобетон и 360 тона плътна асфалтова настилка на близо 2200 км. м. продължава>

 

Онлайн конкурс на тема „Пъстър Великден”

На 01.05.2021 г. Тийн зоната към Общинска библиотека „Искра”, стартира онлайн конкурс на тема „Пъстър Великден”.

продължава>
 
РПУ, ПОЛИЦИЯ

Криминалната хроника за 29.04.2021

Разкрити престъпления:
На 27.04.2021 г. от служители на Участък - Павел баня при РУ - Казанлък е извършена проверка на къща в с. Търничени, общ. Павел баня, обитавана от 36-годишен мъж. Установено е, че същият съхранява 4 пространствени кубически метра дърва за огрев без контролна горска марка и документ, доказващ законния им произход. Образувано е бързо производство по чл.235 от НК.

продължава>

   

Великденски базар на Сдружение „Бъдеще за децата“


Деца и родители, ползватели на услугите на Центъра за обществена подкрепа и Центъра за социална рехабилитация и интеграция  ще зарадват предпразнично казанлъчани с великденски базар. В него ще се включат още работилничка „Бисквитките“, Дневните центрове за деца и младежи с увреждания, Фондация „Сийдър“. Със свои изделия ще участват и представители на Дом за стари хора №3.

продължава>
 

Художествена галерия - Казанлък спечели проект за специализирано осветление в залите на галерията

Художествена галерия - Казанлък спечели проект за специализирано осветление в залите на галерията, по обявена сесия на Министерство на културата, на тема "Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии". В рамките на проекта ще бъде подменена съществуващата осветителна система на галерията с нова, която да бъде съобразена със съвременните технологии и музейни стандарти при експониране и съхраняване на движимите културни ценности.

продължава>
 

Учениците от трети клас построиха модел на Sustainable city/Устойчив град по Глобална цел №11 на ООН


След приключване на виртуалната мобилност по проект "SDGs Action!" съфинансиран по програма Еразъм+ на ЕС, учениците от 3а, 3б, 3в клас, заедно с техните учители Велизар Китов, Бояна Филипова, Росица Минчева, координаторът на проекта Наташа Джуркова и със съдействието на Никола Атанасов - учител по изобразително изкуство, направиха 3D модел на Sustainable city/Устойчив град.

продължава>
 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ КМЕТА ЗА 96 ГОДИНИ ПГ „ИВАН ХАДЖИЕНОВ“


Кметът Галина Стоянова поздрави ръководството, преподавателите и учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“ за отбелязването на 96 години на учебното заведение. От нейно име, на тържественото отбелязване на патронния празник - известният казанлъшки предприемач, Поздравителния адрес връчи заместник-кметът Лилия Цонкова. продължава>

   

Промени в Бюджета и Инвестиционната програма на община Казанлък


Съветниците гласуваха сумата от 76 хил. 269 лв. да бъде използвана за рекултивация на депото в с. Шейново. Средствата са възстановени от РИОСВ – Стара Загора по сметка на Община Казанлък като месечни обезпечения и отчисления по Закона за управление на отпадъците за периода от 1 март до 31 декември 2021 година. Първоначално за рекултивация на депото са предвидени 58 хил. 700 лв., които остават свободни.

продължава>
 

Криминалната хроника за 28.04.2021


Започнати бързи производства:
На 27.04.2021 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, от НК, срещу 19-годишен мъж от с. Търничени, общ. Павел баня, затова че на 27.04.2021 г. по първокласен път I-6, е управлявал нерегистриран мотопед.

продължава>

 

МАЛКИ ДЕЦА УНИЩОЖИХА ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА

В навечерието сме на едни от най-светлите християнски празници. На Лазаровден градът осъмна с унищожена Великденска украса на площад КИАЦО, с която имахме желание да допринесем за хубавото настроение на казанлъчани и да предизвикаме техните усмивки. Грозната гледка се случи само дни след поставянето на красивия празничен кът. продължава>

 

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора са осъдени обвиняеми на затвор за девет кражби


По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора – Териториално отделение - Казанлък са осъдени  С.С., на 19 г., Ф.С., на 17 г., и С.К., на 23 г., за това, че в периода от 20.07.2020 г. до 2.11.2020 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление - на девет пъти - от магазин за кафе, стая в болница, механа, тавански етаж, павилион за вестници, каравана, пекарна за хляб, магазин за авточасти и павилион за бързо хранене, в съучастие, чрез разбиване на входни врати и използване на техническо средство, са отнели чужди движими вещи – парични суми, метален сейф, газови халосни патрон, цигулка, таблет, мобилен апарат, фотоапарат и др. вещи, всички на обща стойност 5 600 лв., без съгласието на собствениците,  с намерение противозаконно да ги присвоят, като кражбата е немаловажен случай - престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. с чл. 194 ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

продължава>

   

36 военослужещи положиха клетва на ШипкаЗа първи път, новоназначени военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада положиха клетва и тържествено целунаха бойното знаме на официална церемония, която се проведе на връх Шипка. До момента на историческия връх са полагали клетва единствено офицери.

продължава>
 

Криминалната хроника за 27.04.2021

Започнати бързи производства:
На 26.04.2021 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство по чл.343б, ал.3 от НК срещу 25-годишен мъж от с. Енина, общ. Казанлък, затова че на същата дата, около 17:20 ч., в гр. Казанлък, по ул. ''Тъжа'', е управлявал л.а.''Ауди'' след употреба на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

продължава>

 

100 хил. лв. за Covid – отделенията на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“


Промени в бюджета и Инвестиционната програмаза 2021 година бяха приети по време на редовното заседание на Общинския съвет в Казанлък. Във връзка сразпространението на коронавирус бе продължено финансовото подпомагане на медицинските работници в Covid – отделенията на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ за месеците април, май и юни 2021 година със сумата от 100 хил. лв. Средствата ще бъдат компенсирани от „Резерв“, заделен в начален план по дейност 998 „Резерв“ от Закона за защита при бедствията и за превантивни мерки с цел намаляване на риска от бедствия и аварии.

продължава>

 

ПРОГРАМА НА БОГОСЛУЖЕНИЯТА

ПРОГРАМА НА БОГОСЛУЖЕНИЯТА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ОТСЛУЖЕНИ ОТ НЕГОВО ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВО СТАРОЗАГОРСКИЯ МИТРОПОЛИТ КИПРИАН ПО ВРЕМЕ НА СТРАСТНАТА СЕДМИЦА /СТРАДАНИЯТА НА НАШИЯ ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС/ И СВЕТЛАТА СЕДМИЦА - 2021 ГОДИНА продължава>

 

Малко преди Великден, светлинките отново ни зарадваха с награди от престижни национални конкурси

Учениците от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски” се представиха отлично в националния конкурс, посветен на месеца на детската книга „Вълшебният свят на книгите”, организиран от Община Трявна. В първа възрастова група, на първо място се класира Рая Енева, на 10 години, а във втора единайсет годишната Фая Гератлиева, грабна второто място. продължава>

 

Имунизационни пунктове за изпълнение на обявените „зелени коридори“

Регионална здравна инспекция – Стара Загора информира, че от 30 април до 8 май 2021 г. на територията на област Стара Загора ще работят следните имунизационни пунктове за изпълнение на обявените „зелени коридори“ за поставяне на ваксините на Pfizer/BioNTech и на AstraZeneca срещу COVID-19:

продължава>
 

Криминалната хроника за 26.04.2021


Започнати бързи производства:
На 25.04.2021 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.345 от НК срещу 37-годишен мъж, затова че на същата дата, около 17:05 ч., в с. Копринка, общ. Казанлък, по ул. ''Опълченска'', е управлявал нерегистриран мотопед. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

продължава>

   

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа извършител на грабеж спрямо 76-годишен мъж

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Г.Г., на 50 г., за това, че на 20 април 2021 г., в гр. Ст.Загора, е отнел чужди движими вещи от владението на пострадалия 76 – годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като е използвал за това сила - престъпление по чл.198 ал.1 от Наказателния кодекс.

продължава>
 

Криминалната хроника за 23.04.2021


По-характерни престъпления:
На 22.04.2021 г. в РУ - Казанлък е получено съобщение от 65-годишен мъж от с. Шейново, общ. Казанлък, за извършена кражба от постройка в овощна градина, негова собственост, намираща се в землището на гр. Шипка. На място е установено, че за времето от 17:30 ч. на 21.04.2021 г. до 10:00 ч. на 22.04.2021 г., след като е взломен прозорец на постройката, е проникнато в нея и е извършена кражба на бензинов агрегат, моторен трион, овощарска ножица и ръчен трион.
Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

продължава>
 

Страница 3 от 675

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: