Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Обявиха конкурс за 265 войнишки длъжности в Сухопътните войски


Със заповед на командира на Сухопътните войски са обявени 265 войнишки длъжности за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина. Включително в и гарнизоните в Казанлък, Карлово и Стара Загора. Срокът за подаване на документите чрез структурите на Централното военно окръжие е до 26 август.

продължава>
   

Веселин Плачков: Държавата ще доведе до фалит много културни институти


На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Казанлък, новият временно изпълняващ длъжността директор на Общински театър „Любомир Кабакчие“- Веселин Плачков засегна темата за отношението на държавата към изкуството и образованието и напомни, че този въпрос е коментиран от председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. Според Плачков ако не се отдели повече внимание на културата още през следващия месец, много културни институти ще бъдат доведени до фалит.

продължава>
   

„Пътешествие из Европа“ представят тазгодишните езикови кафета в Казанлък"


В Общинска библиотека “Искра” се проведе първото от традиционните езикови кафета за града на розите. Организатор на събитието е  сдружение “Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. В инициативата се включиха казанлъчани и чуждестранни доброволци.

продължава>
   

Включи се във фотоконкурса “Различната Бузлуджа”Фотоконкурс отворен за любители и професионалисти организират фондация „Проект Бузлуджа. Целта му е да се прояви въображение и да се покаже красотата на монумента през поглед, какъвто не е виждан досега.

продължава>
   

„Бурята” – премиерен спектакъл на театър „Любомир Кабакчиев”

Една от последните пиеси на Шекспир „Бурята“ е новият премиерен спектакъл в програмата на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък. В пиесата се разказва за човешката природа, за бурята във взаимоотношенията и любовта, Режисурата на на постановката е дело на Димитър Стефанов.

продължава>
   

Изложбата "Момичето в другата стая" разглежда темата за насилието над жени

Изложбата „Момичето в другата стая“ дело на ямболския художник Деян Карагогов беше открита в изложбена зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в Казанлък.

продължава>
   

Доброволци събраха над 70 чувала смет в тазгодишното почистване на яз. Копринка

По повод Международният ден без найлонови торбички, който стана част от програмата на Еко фестивал 2022 г., се организира почистване на язовир Копринка. Доброволците по Проект „По-зелена Европа” на програма „Европейски корпус за солидарност” и младежи от сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, граждани-младежи и деца, както и служители на местни фирми за доставки се включиха в акцията и подпомогнаха включително и за извозването на чувалите от малка и голяма Гюрля до пунк в началото на местността, от къдеото със съдействието на Община Казанлък бяха извозени до сепариращата и претоварна станция.

продължава>
   

Състезание по колоориентиране "Бодлите на розите 2022"Над 170 участници от цялата страна и всички възразсти взеха участие в провелото се състезание по колоориентиране "Бодлите на розите '2022" в село Долно Изворово през почивните дни.

продължава>
   

По-ниски цени за паркиране на автомобили за живущи в зоните за кратковременно платено паркиране

По предложение на кмета на Казанлък - Галина Стоянова са приети по-ниски цени на месечна и годишна база за паркиране на ППС за живущите в зоните за кратковременно платено паркиране. Вместо 20 лв. на месец за издаване на пропуск за паркиране като живущ в района на адресната регистрация вече ще се заплащат 5 лв./на месец и 60 лв./годишно.

продължава>
   

Симулативно учение - подготовка на населението за реакция при наводненияСъс симулационно учение бе открит обучителен център за подготовка на населението за реакция при наводнения във Върли бряг на РД ПБЗН в Бургас. Центърът в Бургаска област е един от шестте в страната, който отговаря за обученията в югоизточния регион, а останалите са в областите София, Враца, Габрово, Пазарджик и Шумен. До момента са обучени по проекта над 90 хиляди души в няколко таргет групи: деца, възрастни хора извън трудоспособна възраст - пенсионери, доброволци, работещи в медиите и възрастни хора в трудоспособна възраст. Повече за проекта разказва началник отдел Международни проекти към ГД ПБЗН  - Юлиан Грънчаров.

продължава>
   

Помогнете на Красимир Низамов отново да проходи нормално31-годишният Красимир Низамов от град Шипка е с диагноза дълбок тромбофлебит (дълбока венозна тромбоза) вследствие на претърпяна преди близо 10 години катастрофа. След инцидента младежът едва оцелява, но е с премазани крака. Прекарва 35 дни в кома, след което година в инвалидна количка, но силата му на духа го изправя на крака и днес той ходи самостоятелно, дори без патерици или бастун.

продължава>
   

Община Казанлък отпуска финансови средства за здравните институции


Финансово осигуряване на близо 300 000 лева за МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и 80 000 лева за „ДКЦ – Поликлиника - Казанлък“.

продължава>
   

Страница 3 от 739

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: