Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

В ход е подновяване на здравната инфраструктура в община Павел баня


Поликлиниката в гр. Павел баня ще бъде ремонтирана. Това стана ясно след като предложението на кмета Иса Бесоолу бе подкрепено от общинските съветници по време на редовната им сесия. Ремонтните дейности ще включват цялостно обновяване на сградата, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на подовите настилки, обновяване на санитарните помещения, ВиК и др. В Поликлиниката в Павел баня се помещава и „Спешна помощ”, което още повече налага извършването на ремонта.

продължава>
   

Откриха нов център за дигитален мониторинг на пациенти с кардиологични проблеми


Кметът на Казанлък посети новия център за дигитален мониторинг на пациенти с кардиологични проблеми. Тя присъства на официалното откриване на центъра в града и разгледа залите за видеонаблюдение. Главният лекар - кардиолог д-р Бойчо Бойчев от Казанлък съобщи, че новият кардио център за телемедицина ще може да обслужва до 5 000 пациенти едновременно денонощно, седем дни в седмицата. Ако е необходимо, ще бъдат изпращани специализирани екипи към пациентите за реакция от две до пет минути. Центърът ще развива грижи към пациентите и онлайн, и офлайн. Специалистите са с над шестгодишен опит.

продължава>
   

Ради Милев направи 7777 коремни преси

74 годишният ултрамаратонец от града на розите Ради Милев се самопредизвика да направи 7400 повторения на уред за коремна преса (горна част) през миналата седмица. Предизвикателството е по повод, че през 2022 се навършват 30 години от създаването на Асоциацията за международен спорт за всички. И още на Ради му предстои участие в 10 дневно бягане, което ще се проведе в България. А за покриването на високата такса за участие откликна Румен Радославов.

продължава>
   

Как се променят официалните празници в България през годините?

Всички национални празници на България са започнали да се празнуват в различни години и традициите при някои от тях се променят през годините. В своя студия към новата си книга „Пътища към Освобождението“  казанлъчанинът проф. Петко Петков развива темата за това как са изменили празниците в родината и подробности за тях.

продължава>
   

25 предложения съдържа дневният ред на майското заседание на ОбС- Казанлък

25 точки ще разгледа на предстоящата сесия Общинският  съвет на Казанлък. Сред точките в проекта за дневен ред е решение относно одобряване на бюджетна прогноза за местни дейности за периода 2023-2025 година, Етап I. Съветниците ще обсъждат и проект заизменение на Бюджет и Инвестиционна програма на община Казанлък за 2022 г., в частта на Приложения №№ 3, 4, 13, 14 и 15 .

продължава>
     

24 май

 

"Розова долина" разгроми "Сокол" Марково с 4:1


Футболистите от "Розова долина" в последния си мач за сезона пред казанлъшка публика завоюваха жарка победа под парещотсо слънце с 4:1 над "Сокол" Марково. Пърият гол за казанлъчани бе вкаран от Ивелин Илиев в 30-та минута. Във второто полувреме с гол на Пламен Колев в 52-та минута резултатът бе увеличен за 2:0. Малко по-късно в 63-та минута Делян Тошев от "Сокол" бележи първия гол за гостите. Следващите два гола за 4:1 попадат във врата на гостите са дело на Иван Чергев в 75-та минута и 91-та минута на Цветан Чахов. Розите остават 12-ти във временното класиране с 33т. В статистиката със "Сокол" имат 13 мача от които - 8 победи, 2 равенства и 3 загуби.

продължава>
   

„Мама, татко и аз“ събра малки и големи на стадион „Севтополис“

За четвърти пореден път се проведе състезанието “Мама, татко и аз“ на стадион „Севтополис“ в Казанлък. Участие взеха всички деца от 2011 до 2017 година и техните семейства, а главната цел на забавната и полезна инициатива е в малчуганите да се зароди желанието за спорт.

продължава>
   

Изложба „Цветни послания от Казанлък“

Изложба „Цветни послания от Казанлък“ с творби на местни художници беше открита в зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в града.  4-те от 20 майстори са е едно радостно цветно послание към жителите и гостите на града. Повече за изложбата сподели директорът на Художествена галерия Казанлък – Пламен Петров.

продължава>
   

Проф. Петко Петков представи книгата си “Пътищата към Освобождението“


Казанлъчанинът проф. Петко Петков представи своите книги „Пътища към Освобождението“ и "Климент Браницки и Търновски (Васил Друмев) 1841-1901" в града на розите.

продължава>
   

Казанлъшката гара отпразнува вековен юбилей

С празнично тържество, железопътната гара в Казанлък отбеляза своята 100-годишнина, а събитието бе част програмата на тазгодишните празници на розата. Церемонията започна с водосвет за здраве и благоденствие, както и бе представена историята за откриването на железопътната линия Казанлък-Тулово и самата гара открита от цар Борис III. В словото си кметът  Галина Стоянова отбеляза, че събитието е важно не само за град Казанлък, а и за цялата страна.

продължава>
   

61-ва механизирана бригада с висока оценка от военни ученията на Ново село


От 18 до 20 май 2022 г. на учебен полигон „Ново село” бяха проведени две батальонни тактически учения - „МИРЕН СТРАЖ 22” и „СЪВМЕСТНА ПОДКРЕПА”, с 3 механизиран батальон и батальона за логистично осигуряване от състава на 61 механизирана бригада. Преминати бяха учебни въпроси от механизирания батальон, като авангард на механизираната бригада, по форсиране и осигуряване участъка на водна преграда по три способа. Същият зае и осигури плацдарм за преодоляване на преправата от главните сили на бригадата.

продължава>
   

Казанлък е първи в областно състезание по пожаро-строева подготовка


В Казанлък се проведе областно състезание по пожаро-строева подготовка. В надпреварата се включиха всички районни служби от областта Чирпан, Раднево, Гълъбово, ТЕЦ3, ТЕЦ 2, Мини Марица Изток, Павел баня, Казанлък, Гурково, Опан и Ст. Загора, които премериха сили в 3 дисциплини построяване на вертикална шлангова линия, построяване на хоризонтална шлангова линия и индивидуално свързано с построяване на линия от шланг навит "по тревога"..

продължава>
 

Страница 10 от 739

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: