Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

„Мини принт Казанлък“ на 10 години


Десета юбилейна изложба за малка графика „Мини принт “ откриха в Художествената галерия в Казанлък.

продължава>
   

Херо Мустафа посети розоварна в град Шипка


Посланикът на САЩ в България нейно превъзходителство Херо Мустафа посети розоварна в град Шипка по случай кампанията по розоварене и на място се запозна с процеса по дестилация.

продължава>
   

Казанлък отдаде почит към Христо Ботев


Община Казанлък се преклони пред големия поет-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

продължава>
     

Регионална изложба на немски овчарки

Регионална изложба на немски овчарки се състоя на стадион „Севтополис“ в Казанлък за трета поредна година. Мероприятието събра участници от цяла България, а записаните кучета за участие наброяваха 94. Те се оценяваха от австриския съдия Едгар Пертъл (Edgar Pertl), който е и председател на австрийската организация за немски овчарски кучета. Повече за събитието събитието разказа, секретарят на местната структура на  Обединение за Немски Овчарски Кучета в България в България - Юлиян Маринов.

продължава>
   

Мариела Гемишева представи изложбата "Неслучайно присъствие"

Изложба на казанлъшката художничка доц. д-р Мариела Гемишева „Неслучайно присъствие“ представи пред жителите и гости на града хармонично съчетание между нейните съвременни произведения и постоянната колекция на културната институция, а идеята на проекта е своеобразен разговор между художественото наследство и модерното изкуство.

продължава>
   

Партньори от 5 държави гостуват в ДГ „Юрий Гагарин“

С празнична програма и много усмивки на лицата деца, родители и учители от детска градина „Юрий Гагарим“ посрещнаха своите чуждестранни гости от Латвия, Португалия, Италия, Румъния и Турция. Повод за събитието е работните срещи с партньорите по проект „Малки любители на природата“ по програма ЕРАЗЪМ+, а главната цел е децата да прекарват повече време навън.

продължава>
   

Започва реставрацията на куполната мозайка в Дом-паметника „Бузлуджа“

Започва проучването и реставрацията на куполната мозайка на паметника на връх Бузлуджа. За целта вече е изградена работна платформа, а на терен работят реставратори от 4 държави.

продължава>
   

15-тото издание на „Тъпан бие, хоро се вие“ събра на мегдана над 930 участници

За 15-та поредна година Националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“ събра на площад „Севтополис“ фолклорни състави от цялата страна, а за седма година се състоя и надиграването за детски фолклорни състави „За ръчица“. Организатор на двете събития е казанлъшкото Народно читалище „Жар“.

продължава>
   

Над 650 участника се включиха в състезанието „Спици и бодли“

Казанлък за пореден път бе домакин на едно от най-популярните пролетни велосъстезания по планинско колоездене и бягане – „Спици и бодли“. Негови организатори са Софийски планински клуб, а в тазгодишното издание се включиха над 650 участника от цялата страна. „Спици и бодли“ включва различни дисциплини  и трасета подходящи както за любители така и за професионалисти.

продължава>
   

36 военнослужещи положиха клетва в подножието на връх "Хаджи Димитър"


В подножието на връх Хаджи Димитър се състоя тържествен ритуал по полагане на военна клетва от 36 новопостъпили военнослужещи в състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Събитието се проведе под патронажа на бригаден генерал Деян Дешков и кмета на Казанлък Галина Стоянова.

продължава>
   

Надя Тончева ще бъде вписвана в „Почетната книга на град Казанлък“


Надя Тончева ще бъде удостоена с вписване в „Почетната книга на град Казанлък“ за нейните изключителни постижения в областта на музикалното изкуство. Като дългогодишен изпълнител, педагог и преподавател тя е допринесла за съхранение на българското и световно музикално наследство.

продължава>
   

Цветан Цочев ще стане „Почетен гражданин на град Казанлък“

Цветан Цочев бе отличен със званието „Почетен гражданин на град Казанлък“ за изключителен принос в развитието на културата в Казанлък, за огромния труд за съхраняване на българското танцово изкуство и за популяризиране на българския фолклор по света.

продължава>
   

Страница 9 от 739

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: