Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Представиха луксозен албум с репродукции на Иван Милев

Луксозен албум с репродукции на известния български художник Иван Милев представиха в Художествена галерия – Казанлък.  Албумът е плод на съвместната работа на директоръна казанлъшката културна институция д-р Пламен Петров и екипът на Софийска градска художествена галерия.

продължава>
     

Благотворителната изложба "Светлина за Шипка" ще гостува в Стара ЗагораБлаготворителната изложба "Светлина за Шипка", дело  на народно Читалище "Светлина -1861", в подбалканското градче която ще гостува в последния град от включен в програмата – Стара Загора. Досега изложбата бе представена в няколко града в България, при голям интерес от страна на посетителите и бяха изложени над 50 творби на художници от цялата страна.

продължава>
   

Казанлъчани дариха инструменти на Националния политехнически музей


Препоръчително е всяко домакинство да се отървава периодично от ненужните вещи, които само събират прах, а не се използват. Много хора обаче правят грешката да изхвърлят предмети, вещи и пособия без да се замислят. Някои носят сантиментална стойност и могат да се окажат ценни находки за музеии и културни институции.

продължава>
   

Отворена е системата за регистрация за второ класиране за първи клас


До 15.06.2022 г., включително, системата за електронен прием на деца в първи клас и в подготвителни групи в училищата в град Казанлък е отворена за регистрация и редакция на заявления за участие във второ класиране на неприетите деца.  Всички родители, които желаят да редактират вече подадено заявление или да регистрират ново за участие във второ класиране могат да го направят онлайн на за първи клас и за подготвителни групи в училищата.

продължава>
   

Павел баня избра своите Цар и Царица 2022Ивелина Тотева от село Турия и Валери Димитров от село Долно Сахране са тазгодишните Царица Роза и Цар на минералната вода 2022.
Второ място в конкурса зае Кристина Димитрова от град Павел баня, а трета стана Симона Славова от село Долно Сахране. Новите носители на царските титли тържествено обещаха пред съгражданите си, че ще носят своите корони с достойнство и отговорност в името на родния край.

продължава>
 

Футболен турнир „Дон Боско“ в Казанлък

За девети път се проведе футболен турнир за купата на Дон Боско 2022 в в Казанлък. В него взеха участие отбори от средни училищата Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм и Професионална гимназия по транспорт транспортен мениджмънт в Казанлък, Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в град Павел баня , както и отбора на фондация „Дон Боско България“.

продължава>
   

Състезания по военен трибой и „Най-добър млад снайпериски тим“


На УЦ ,,Tюлбе” на 61 механизирана бригада в гр. Казанлък се проведоха състезания по военен трибой и „Най – добър снайперски тим” между формированията. Участващите военнослужещи показаха много добри стрелкови умения, отлична физическа подготовка, изключителна мотивация и спортен хъс за победа.

продължава>
   

Недостиг на работна ръка в розопроизводството

Розопроизводството в България е изправено пред сериозни проблеми. Един от най-главните е, че работната ръка през последните години не достига, тъй като работниците предпочитат по-доходни сектори. Във връзка с липсата на кадри Дечо Дечев – розопроизводител посочи, че проблемът може да бъде решен, ако се привлече интересът на младите хора към маслодайната роза.

продължава>
   

„Фестивал на розата“ проведоха казанлъчани в Бостън

След 2-годишна пауза заради пандемията, в Бостън, за 11-ти път се проведе Фестивала на Розата. Празникът събра около 120 души в новия дом на българската общност “Български център в Нова Англия”, който освен като културен център е също и дом на българската църква “Света Петка” и българското училище “Св. Св. Кирил и Методий”.

продължава>
   

Изложба с графики на канадската художничка Дебора Чапман в Казанлък


Изложба с графики на канадската художничка Дебора Чапман беше открита в къща-музей „Дечко Узунов“ в Казанлък. Това е третата изложба от тазгодишния цикъл на международния конкурс за малка графика „Минипринт - Казанлък“.

продължава>
   

Среща по проект „Живо наследство за всички“


Среща по проект „Живо наследство за всички“ по Програма „ERASMUS +“ се проведе  в Казанлък. В нея взеха участие директори на културни институции и представители от различни европейски страни сред които  Латвия, Гърция, Полша, Кипър и Германия.

продължава>
   

Наградиха участниците в реалити проекта "Стъпи на върха"


Наградиха участниците в реалити проекта "СТЪПИ НА ВЪРХА", в който в продължение на три месеца , ученици от Професионалната Гимназия по Лека Промимишленост и Туризъм в Казанлък, работиха по различни инициативи.

продължава>
   

Страница 7 от 739

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: