Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Еньовден в Розовата долина

Еньовден е български народен празник, който се чества на 24 юни всяка година. На същата дата православната църква чества рождението на св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат.

продължава>
   

Балерините на “Грация“ с престижни отличия и награди от БелградНезабравим и емоционален финал на настоящия си творчески сезон поставиха възпитаничките на балетните педагози Алла и Юлиана Ангелови в Сърбия.

продължава>
   

Музиката и поезията срещнаха „любовта“ в Алиолувата къща

Музикално – поетична вечер „Музика и Поезия за Любовта“ се проведе в двора Алиолувата къща в Казанлък. Приятната лятна вечер се изпълни с песни с любовна тематика от световната класика в изпълнение на Рени Петрова, Габриела Жекова, Стефани Калчева, Елена Николаева, Любомир Фънев и Николай Иванов от Школа по поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра“ от Школа по поп пеене „Орфей“ с музикален педагог Мариана Мъгева при НЧ „Възродена Искра – 2000“

продължава>
   

Община Казанлък представи Концепция за развитие на устойчив туризъм в РимПредставители на Община Казанлък участваха в Конференция на партньорството „Култура и културно наследство“ по програма „Градски дневен ред“ към Европейския съюз, която се проведе в Рим.

продължава>
   

Уличен музикален фест се проведе в Казанлък

Музиканти, аматьори, местни групи се включиха в Уличен музикален фест в Казанлък. Преминаващите по ул. Искра жители и гости на града имаха възможността да се насладят на различни музикални изпълнения на млади таланти. Организатори на събитието бяха доброволци от казанлъшката организация Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ съвместно с джаз клуб от града на розите.

продължава>
   

Общинска библиотека „Искра“ посрещна чуждестранни гости

Общинска библиотека „Искра“ посрещна чуждестранни гости от Румъния по съвместен проект на Еразъм + и Глобални библиотеки – България. Фондацията си поставя за цел да и подпомага библиотечното дело в България, а съвместните проекти с представители от други страни са свързани с обмен на опит и информация между партньорите по програмата.

продължава>
   

Достойно представяне на катерачите от “Селт“ на Държавното първенство


Велико Търново бе домакин на Държавното първенство по спортно катерене за мъже и жени в неделния ден -19.06. В разгара на лятото едновременно с това Държавно първенство се проведе и кръг от купа ,, България “ за момчета и момичета до 13 г. в дисциплината трудност.

продължава>
     

Извършват ремонтни дейности в Павел баня

Полагането на нова маркировка и подновяването на старата продължава и тази седмица в гр. Павел баня.

продължава>
 

Ради Милев с най-добро постижение в света на 10-дневно бягане


България е една от първите страни в Европа и в света, в които се провежда 10-дневна надпревара в бягането.

продължава>
   

Лятно слънцестоене 2022 на Мегалит "Вратата на богинята" край Бузовград

Бузовградчани за поредна година ще отпразнуват заедно най-дългия ден в годината 21 юни, считан от предците ни от енеолитните общества за ‘ритуалното начало’ на кулминацията на земеделския сезон.

продължава>
   

Изградиха нова напоителна система в филиала на ДГ "Юрий Гагарин" в с.Розово


Група "Слънчице" с.Розово филиал на ДГ "Юрий Гагарин" гр.Казанлък, се сдоби с напоителна система на още една от площадките за игра. Новата придобивка вече е факт отново благодарение на жители на населеното място Николай и Иванка Недеви, които цялостното  са финансирали проекта.

продължава>
   

23 години Червени Воини - Казанлък


На 17 юни 1999г. е основан един от най-важните фен клубове в историята на Казанлък и футболната му общественост. И след 23 години Червени Воини – Казанлък продължават активна дейност и организирана подкрепа за ЦСКА, както и създават много приятелства, както между казанлъчани, така и с фен клубовете от другите градове.

продължава>
   

Страница 5 от 739

Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: