Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

7 стипендианти на фондация "Чудомир"

7 са тазгодишните стипендианти на фондация „Чудомир”. За 16-ти пореден път фондацията, учредена през ноември 1992 година ще стимулира студенти от Казанлък, обучаващи се хуманитарни специалности във ВУЗ-ове, привличайки ги и за свои сътрудници.

продължава>

 

Наградиха лауреатите в ІX фолклорен конкурс “Орфеево изворче”

Връчиха наградите на лауреатите от ІX Фолклорен детски конкурс "Орфеево изворче” в Стара Загора. Голямата награда на кмета проф. Светлин Танчев взе СОУ “Любен Каравелов” в Пловдив. За високи художествени постижения училището получи от градоначалн....

продължава>

 

След 13 години стих намери музата си

Почти 13 години след като  покойният от миналата есен казанлъшки художник Милчо Христов създава и посвещава стихотворение на една от емблематичните актриси на Казанлък от близкото минало Мариана Вълкова,  поетичното посвещение стигна до музата с....

продължава>

 

Реликва от Одринската епопея пази казанлъчанин

Уникална  реликва, спомен от Одринската епопея пази в дома си 55 годишният казанлъчанин  Димитър Неделчев. Фамилната ценност – избродирано в червено и зелено малко памучно каре е последното нещо, което рода на Димитър запазил като скъп спомен от ....

продължава>

 

Реликва от Одринската епопея пази казанлъчанинРеликва от Одринската епопея пази казанлъчанин

 

Уникална  реликва, спомен от Одринската епопея пази в дома си 55 годишният казанлъчанин  Димитър Неделчев. Фамилната ценност – избродирано в червено и зелено малко памучно каре е последното нещо, което рода на Димитър запазил като скъп спомен от....

продължава>

 

Хор "Петко Стайнов" с нов репертоар и консултант

 

Мащабна програма стартира през 2009-та година казанлъшкият смесен хор „Петко Стайнов”.

продължава>

 

Казанлъшките ученици ползват от библиотека „Искра” основно книги от задължителната литература

Казанлъшките ученици ползват от библиотека „Искра” основно книги от задължителната литература, заяви в интервю за радио “Фокус” –Велико Търново Елена Чернева - завеждащ отдел „Заемна за възрастни”в библиотека „Искра” в града на розите.

продължава>

 

Фестивално участие за театър "Л. Кабакчиев"

Театър "Любомир Кабакчиев" днес ще вземе участие в тазгодишното издание на зимния фестивал на изкуствата "Сцена, палитра, слово", който се провежда в Пловдив.

продължава>

 

България да преразгледа начина за издаване на визи за руски туристи

Руският съюз на туристическата индустрия призова България да преразгледа начина за издаване на визи за руски туристи.

продължава>

 

Представят Чудомировите „Нашенци” в четири балкански столици и градове

Изложбата „Нашенци”, която е събрана от Чудомир през 1966 година и съдържа 81 творби, ще гостува в четири балкански столици и градове, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Изложба за 110-годишнината от рождението на Дечко Узунов

Изложба "Посланието" по случай 110 години от рождението на Дечко Узунов се открива на 23 февруари в галерия "Шипка" 6. Ще бъдат изложени платна от фонда на галерията-музей на художника, в който са запазени общо 13 хил. творби.

продължава>

 

Подготвят 6-томно издание с творчеството на Чудомир

6-томно издание с творчеството на Чудомир подготвя фондация „Чудомир” със сътрудничеството на Министерство на културата, Народна библиотека „Св.св. Кирил и Методий” и Съюза на българските писатели, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Тър....

продължава>

 

"Ерос-2008" на гости в Казанлък

 

Казанлък е третият град на България, в който може да бъде видяна фотографската селекция от Първия Национален конкурс за актова фотография „Ерос-2008”. Организатори на изложбата са старозагорският фотограф Цветан Чатъшки и Първи Бултравел Ендъжлс.....

продължава>

 

От казанлъшката библиотека „Искра” е заемана най-голям брой художествена литература за 2008

 

От казанлъшката библиотека „Искра” е заемана най-голям брой художествена литература за изминалата година – 42 719 тома, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

2009-та - юбилейна за краеведския отдел на библиотека "Искра"

Юбилейна за краеведския отдел на библиотека „Искра” е 2009г. Отделът ще отбележи 85 години от своето създаване. Една част от предвидените в програмата за отбелязване на годишнината мероприятия са съвместни с вестник „Искра”.

продължава>

 

От казанлъшкия театър обявиха своите проекти и участия за новия творчески сезон

Казанлъшкият театър „Любомир Кабакчиев” е получил специална покана за участие в международния фестивал на античната драма в гр. Котор в Черна гора. 

продължава>

 

И старозагорци с участие в Международния фестивал на маскарадните игри

В ІІІ Национален фото-пленер “Сурва” бяха поканени да вземат участие двамата казанлъчани Желиян Николов и Бедрос Азинян тази година. Единствено Желиян Николов присъства в Перник.

продължава>

 

Отличиха Бедо във Венеция

Казанлъшкият фотограф -художник Бедрос Азинян получи награда от международният фестивал на италианската организация "Енте Билатерал Туризъм".

продължава>

 

Почина художникът Милчо Христов

На 73 годишна възраст, на втория ден на Коледа, от света си отиде художникът Милчо Иванов Христов. Той е дългогодишен директор на казанлъшката Художествена гимназия „акад. Дечко Узунов”, където прекарва повече от 20 години- първо като преподавате....

продължава>

 

Иво Косев: Стараем се музикални празници „Петко Стайнов" да бъдат по-интересни и по-хубави

Казанлък. „Стараем се музикални празници „Петко Стайнов" да бъдат от година на година по-интересни и по-хубави", заяви в интервю за радио "Фокус" –Велико Търново Иво Косев – уредник на Дом „Петко Стайнов".

продължава>

 

Бедрос Азинян и Желиан Николов с награди от национална изложба

Казанлъшките фотографи Желиан Николов, Александър Иванов, Бедрос Азинян и Кристина Николова участват с близо 60 фотоса в националната изложба "Светът на многообразието", организирана от Комисията за защита от дискриминацията /КЗД/.

продължава>

 

"Чешката Коледа" в Казанлък

Казанлъшкият клуб на приятелите на Чехия и общинската библиотека „Искра” в Казанлък представят уникалната коледна изложба „Чешката коледа”.

продължава>

 

С бодиарт отбелязват Международния ден на хората с увреждания в Казанлък

11 ученици от 10-ти клас при Националната гимназия по приложни изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” започнаха да рисуват в духа на така модерното напоследък изкуство в стил бодиарт върху лицата на 12 от децата в Дневния център за деца с увр....

продължава>

 

Красота върху стъкло

Красота върху стъкло, под надслов:"Усещания" подреди в залата на Информационния център в Казанлък художничката Деница Добрева.

продължава>

 

Идея за развитие на музикален туризъм в града на розите предлага казанлъчанин

Казанлък. Идея за развитието на музикален туризъм в града на розите предлага казанлъчанинът Ивайло Епотропов, научи кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: