Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> КУЛТУРА И ИЗКУСТВО

Откриха изложбата „Архив Гипсън V: Светлописците Пенкови“Изложбата „Архив Гипсън V: Светлописците Пенкови“ е първата временна експозиция за тази година, с която жителите и гостите на Казанлък ще могат се срещнат в една от залите на Художествената Галерия. Тя поставя акцент не върху онова, с което най-често....

продължава>

 

Чудомировите празници в Казанлък ще са пъстрота от културни инициативи“Тазгодишните празници, посветени на големия български хуморист Димитър Чорбаджийски, се очертава да бъдат пъстра картина от културни събития, с отпечатък - тънкия хумор на самия Чудомир”, така кметът Галина Стоянова описа накратко пъстрата  пал....

продължава>

 

Откриха изложба на българския фотограф Румен ГеоргиевОткрихаизложба на българския фотограф и кинооператор – проф. Румен Георгиев – РУМ в Музеяна фотографията и съвременните визуални изкуства.

продължава>

 

"Пощенска кутия за приказки" ще гостува в КазанлъкЛитературният проект "Пощенска кутия за приказки" ще гостува за първи път в града на розите.

продължава>

 

Казанлъчани почетоха 120 години от смъртта на композитора Емануил МаноловНа 2-ри февруари 2022 година се навършват 120 години от смъртта на големия български композитор Емануил Манолов.

продължава>

 

Трифон Зарезан в казанлъшко

Православната църква чества паметта на Св. Великомъченик Трифон. Според народната традиция се извършва ритуалното зарязване на лозята.

продължава>

 

Конкурсът “Чудонемирчета 2022” очаква младите казанлъшки таланти


От Общинска библиотека “Искра” обявиха Регламента на предстоящото издание на конкурса за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета”. Предвид динамичната епидимиологична обстановка имат готовност за провеждане  конкурса  и в двата вар....

продължава>

 

Картината „Ахинора“ на Иван Милев ще има собствено галерийно пространствоЕдна от емблематичните картини на художника Иван Милев „Ахинора“ ще има собствено галерийно пространство в Казанлък. С помощта на дигиталните технологии зрителите ще могат да се запознаят с нейната история и с цялостното творчество на автора й.

продължава>

 

Премиера на пиесата „ Олеанна“ представи пред казанлъшката публика театър „Любомир Кабакчиев“


„Олеанна“, пиеса на Дейвид Мамет е новата премиера на театър „Любомир Кабакчиев“. Пиесата представя борбата за власт между университетски преподавател и негова студентка, която го съди за сексуален тормоз. Тя сблъсква два различни свята, които не мог....

продължава>

 

Обявиха национален конкурс за изработка на кукерска маска

Конкурсът „Да победим злото чрез доброто“ е организиран от Народно Читалище „Освобождение“, в с.Шейново с финансовата подкрепа на национален фонд „Култура“.

продължава>

 

Премиера на пиесата „4 жени без 4G“ представи театър „Любомир Кабакчиев“


Първият премиерен спектакъл за новата година „4 жени без 4G“ е нова пиеса на театър „Любомир Кабакчиев“, която е комичен разказ за зависимостите ни във виртуалния свят и за демоните, които бродят из него. Автор на спектакъла е Петър Влайков, а режись....

продължава>

 

Завръщане на техниката за фотография наречена – цианотипия


Възпитаниците на художествената гимназия в Казанлък имаха възможността да се запознаят отблизо с ефектна техника за фотография наречена – цианотипия. Тя им бе представена от г-н Силвио Томов – уредник „Нова история” в Историческия музей – Самоков, мл....

продължава>

 

Изложба "Петър Боев - познатият-непознат" в Музея на фотографиятаПърва изложба за годината откриха в Музея на фотографията. Тя е посветена на историографа на българската фотография Петър Боев.

продължава>

 

Откриха IV-я салон на казанлъшките фотографи в Музей на фотографиятаКазанлъчани вече могат да се насладят на творбите в четвъртия салон на казанлъшките фотографи. Участие в салона взеха общо 109 фотоси от 49 автори. След труден избор в изложбата влязоха 44 творби от 33 автора.

продължава>

 

Изложба на Ненко Балкански ще гостува в ПловдивПрез 2022 година се навършват 115 години от рождението на казанлъшкия художник Ненко Балкански. В негова чест Художествена Галерия Казанлък ще гостува с изложбата „Ненко Балкански (1907–1977). Банално изкуство“ в Галерия Капана в Пловдив.

продължава>

 

Млад китарист носител на престижна награда в международен конкурс

8-годишният Божидар Вонев от Класа по класическа китара с преподавател Стефан Христов при Народно Читалище „Възродена Искра“ през тази година стана носител на престижна награда в международен конкурс „Алхамбра“ в Испания.

продължава>

 

200 нови заглавия постъпиха във фондовете на библиотека „Искра“200 нови заглавия постъпиха във фондовете на общинска библиотека „Искра“ в град Казанлък. Те са закупени по спечелен проект на Министерство на културата по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” 2021 г. за ф....

продължава>

 

Четирима са лауреатите от клуб „Светлини сред сенките”


Четирима са лауреатите от клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски” от изключително престижния, шестнадесети национален  конкурс „Морето, морето, морето”, в който всяка година излъчваме победители. Конкурсът е организиран от Министер....

продължава>

 

Международен хоров фестивал „Акад. Петко Стайнов“Международният хоров фестивал „акад. Петко Стайнов“ за първи е иницииран през 2016 година от фондация Фондация „Петко Груев Стайнов“.

продължава>

 

Млади казанлъшки художници откриха изложба за своите съгражданиМладите художници от школа по русуване „Ренина“ към читалище „Възродена Искра“ откриха изложба „Израстване“ в Изложбена за „Иван Милев“  .

продължава>

 

Казанлъчани отдадоха почит към великия композитор акад. Петко СтайновНа днешния първи декември отбелязваме 125 години от рождението на великия български композитор – академик Петко Стайнов.

продължава>

 

96 години от рождението на Любомир Кабакчиев


На 1 декември се навършват 96 години от рождението на патрона на Казанлъшкия театър – Любомир Кабакчиев.

продължава>

 

Виртуална изложба на Людмил Николов представиха пред казанлъчаниВиртуална изложба на казанлъшкия артист, художник и певец – Людмил  Николов откриха в Културно-информационния център на ул.“Искра“ 4 .

продължава>

 

Излезе преработено издание на сборника за храм-паметник „Рождество Христово“ в ШипкаДопълнено и преработено издание на сборника за Храм-паметник „Рождество Христово“ в град Шипка  вече излезе от печат. То е с обем от 240 страници, а поводът е 120 годишнината на Храма през септември 2022 година.

продължава>

 

Величка Николова представи свои кадри в Музей на фотографията"В плен на светлината" е дебютната фотографска изложба на Величка Николова, която тя представи пред своите съграждани в музея на Фотографията.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: