Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> СТАРОЗАГОРСКО

Деня на земята отбелязват в Павел баня

Павел баня. За шеста поред година Павел баня отбелязва Деня на земята, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Второ място за отбора по плуване на Павел баня в областното състезание

Казанлък. Второ място зае отборът по плуване на община Павел баня по време на участието си в областното състезание по плуване в Стара Загора, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Фотоизложба на Юлиан Ангелов в Стара Загора

Пътешествие из Светата земя” е заглавието на самостоятелната фотографска изложба, която ще открие тази вечер редакционният директор на списание „The Explorer България” Юлиан Ангелов. В експозицията са включени 31 творби, представящи моменти от пъ....

продължава>

 

Фестивал на Франкофонския театър в Стара Загора

Стара Загора отново е домакин на Международен Училищен Фестивал на Франкофонския Театър. 16-тото му издание ще се проведе от 24 до 26 април в Драматичен Театър “Гео Милев”.

продължава>

 

Празници на цъфналите вишни в Казанлък

За втора поредна година Казанлък е домакин на Празниците на цъфналите вишни. Те се организарат от сдружение "Вишнев цвят". Празниците започнаха на 2 април и ще продължат до 26-ти.

продължава>

 

Деца от домовете ще дарят 722 лв. за спасяването на двойка керкенези

Около 300 деца взеха участие в изработването на арт произведения по време на Великденския базар на изкуствата „Да се усмихнем заедно – 2”, които се проведе от 12 до 14 април в парк „Пети октомври” в Стара Загора.

продължава>

 

Изследват енергийния потенциал на Старозагорско

В Старозагорски регион стартира проект “Европейско сътрудничество за европейски просперитет” за обмен на добри практики и развитие на възобновяемите енергийни източници.

продължава>

 

Реконструкцията на Държавна опера-Стара Загора е в ход

„Реконструкцията на Държавна опера-Стара Загора е в ход, отстраняваме допълнителни проблеми, които възникнаха по подмяна на специални въжета в долна сценична механизация.” – каза на пресконференция днес проф.Димитър Динев, заместник-кмет на Общин....

продължава>

 

До 21-ви април ще продължи кампанията „Не на найлоновите торбички в Розовата долина”

Казанлък. До 21-ви април ще продължи кампанията „Не на найлоновите торбички в Розовата долина”, която за втора поред година се организира от община Павел баня, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Делегация от Френския департамент Де ла Дром на гости в Стара Загора


На 7 и 8 април в Стара Загора е на посещение делегация от Френския департамент Де ла Дром в състав:
Г-н Жан Луи Боне,  съветник в Департаменталния съвет, отговаря за децентрализираното сътрудничество
Г-н Томас Бекел,  Заместник Главен директор на Депар....

продължава>

 

Великденски базар на изкуствата в града на липите

На 8 април 2009 г., от 11.00 ч. в конферентната зала на БТА-Стара Загора ще се проведе пресконференция, на която ще бъде официално съобщено за откриването на Великденски базар на изкуствата в града на липите. За втора поредна година в Стара Загор....

продължава>

 

7038 са приетите декларации на място в офисите на НАП в Казанлък и Стара Загора

Казанлък. 7038 са приетите декларации на място в офисите на НАП в Казанлък и Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на НАП. 1112 са подадените декларции чрез пощенски оператор или са входирани на място в Централните пощенски клонове в областта.

продължава>

 

Жителите на Мъглиж настояват за “легнали полицаи”

На мирен граждански протест излязоха около 50 жители на Мъглиж. Причината е, че пред построена преди две години детска площадка, няма изградени изкуствени неравности на пътното платно.

продължава>

 

Стара Загора: Очакват се затруднения в движението заради колоездачно състезание “Долината на розите”

Стара Загора. Във връзка с провеждането на колоездачно състезание “Долината на розите” утре за времето от 15.00 до 18.00 часа ще има временни затруднения в движението на моторни превозни средства по път І-5 в участъка град Стара Загора – село Яго....

продължава>

 

6 дни остават до крайния срок за годишните декларации по ЗКПО, посочват от НАП-Стара Загора

Стара Загора. 4052 е броят на годишните декларации за облагане с корпоративен данък приети в Териториалната дирекция на НАП в Стара Загора към 24 март, съобщиха от дирекцията. Очакваме до крайния срок за подаване, броят им да достигне около 9000 ....

продължава>

 

НОВ ПРОЕКТ СПЕЧЕЛИ ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА


Община Стара Загора в  партньорство с Департамент Ла Дром, Франция; Община Лариса, Гърция и Община Сливен, България спечели Проект  „ЕЛЕКТРОННА ПЛАТФОРМА ЗА ОБМЕН НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНАЛЕН ТУРИЗЪМ” на обща стойност 276 350,00 лев....

продължава>

 

Министър Желев - водач на листа

Министърът на здравеопазването и бивш кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев да бъде водач на листата за изборите за 41-во Народно събрание от 27 Старозагорски избирателен район.

продължава>

 

АЛИАНС ФРАНСЕЗ – СТАРА ЗАГОРА и АЛИАНС ФРАНСЕЗ – КАЗАНЛЪК к а н я т на среща с ДЕЧКО НИКОЛОВ

19 март /четвъртък/
- 16,30 ч. в офиса на сдружение „Алтернатива 55”-Стара Загора /ул.”Руси Аргов”№2, до Медицински център „Надежда”/ ще се проведе надграждащо обучение на социалните асистенти , които работят по съвместен проект на Община Стара За....

продължава>

 

Д-р Евгения Иванова е преназначена за „директор” на РИМ-Стара Загора


С допълнително споразумение към трудов договор д-р Евгения Иванова, ст.н.с. 2 степен в Регионален исторически музей-Стара Загора е преназначена за „директор” на РИМ....

продължава>

 

НАЦИОНАЛЕН МУЗИКАЛНО ФОЛКЛОРЕН СЪЮЗ "ОРФЕЕВО ИЗВОРЧЕ" 2009

Над 2000 деца, младежи, преподаватели по музика от всички фолклорни области на страната пристигат в Стара Загора за участие в Деветото издание на Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче”.

продължава>

 

Общинари от Павел баня искат ДАНС да провери кмета им

Павел баня. Кметът на община Павел баня Станимир Радевски да бъде проверен от ДАНС, поискаха с решение на свое заседание местните общински съветници, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново .

продължава>

 

Общините да осигурят средства за поддръжка на военните паметници

В община Стара Загора  има 31 построени  военни паметници, като седем  от тях се нуждаят от възстановяване, съобщи секретарят на Областната комисия „Военни паметници” Павлин Радев. По време на първото заседание на комисията той  представи  проект....

продължава>

 

Посрещаме 18 белоглави лешояда

18 птици от застрашеният вид белоглав лешояд (Gyps fulvus) ще пристигнат в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

продължава>

 

Блондинки “нападат” Стара Загора

Розови пейки на любовта и розови кофи за боклук да бъдат поставени в Парк “Аязмото”. За това ще набират средства с благотворителна акция русите амбиции от Международната асоциация на блондинките. Те ще гостуват в Стара Загора от 18 до 22 Март.

продължава>

 

Претендентките за „Мис България” днес ще посетят музея

Десетте полуфиналитки в националния конкурс на агенция „Визаж” – „Мис България” ще посетят днес от 16.30 часа Регионалния исторически музей в Стара Загора.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: