Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> СТАРОЗАГОРСКО

Ръководството на „Мини Марица-изток” оспорва основанието за стачка


Ръководството на „Мини Марица-изток" внесе в Националния институт за помирение и арбитраж искане за определяне на арбитражен орган за разрешаване на възникналия колективен трудов спор във въгледобивното дружество.

продължава>

 

Милена Колева: Не съм грешна, че искам да стана майка


"Не приемам, че проблемът ми да зачена по естествен път е наказание за „упадъка на духовността и нравствеността на модерния човек". Не се чувствам наказана.

продължава>

 

Здраве и работа изтеглиха от баницата известни старозагорци


Здравето се оказа късметът, който са изтеглили от Новогодишната баница повечето от известните старозагорци, установи анкета на Дарик.

продължава>

 

„Мини Марица-изток“ : Колективният трудов договор и споразуменията със синдикатите се изпълняват


Ръководството на „Мини Марица-изток" ЕАД изразява категоричното си несъгласие със спекулациите за оттегляне на подписи от подписаното на 12.07.2011 година споразумение, разпространявани от синдикални лидери в дружеството, се казва в становище на ....

продължава>

 

Кметът ще поздрави първото бебе на 2012 година


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще поздрави лично майката и бебето, което се е родило първо на територията на община Стара Загора на 1 януари 2012 г.

продължава>

 

С момичета Стара Загора изпрати и посрещна Новата година, момче обаче е първият старозагорец


В 6,40 сутринта проплака първото бебе за Новата 2012 година в Стара Загора. 

Малката Елица, чиито родители са от Казанлък, се роди със секцио в родилното отделение на МБАЛ....

продължава>

 

Завърши изграждането на абсорбера на блокове 5 и 6 в „ТЕЦ Марица изток 2”


Завърши изграждането на абсорбера на блокове 5 и 6 в най-голямата иновирана топлоелектрическа централа в България „ТЕЦ Марица изток 2”ЕАД и днес (30.12.2011 г.) успешно бе подаден димен газ към съоръжението. Това е третият етап от реализиране на ....

продължава>

 

Област Стара Загора - четвърта в страната с най-ниско равнище на безработица


Област Стара Загора заема четвъртото място по равнище на безработица в страната в края на м. ноември с 8,6 % при ниво за страната 10 %, коментира на брифинг днес началникът на Бюро по труда Георги Гьоков.
За община Стара Загора процентът е 5,8 към....

продължава>

 

97 % от неплатените данъци и осигуровки са постъпили в хазната


Пет месеца след началото на кампанията за събиране на просрочени задължения, в хазната са постъпили над 42 милиона лева от фирми и физически лица.

продължава>

 

Казанлъшки фирми се опитали да укрият над 10 млн. лева от осигуровки


Над 10 милиона лева от осигуровки са опитали да укрият фирми от Казанлъшко, съобщиха от офиса на НАП в Стара Загора. От началото на годината, инспекторите по приходите са приключили 418 ревизии в областта.

продължава>

 

Стара Загора води в класацията за най-добър град за живеене


Стара Загора вече заема първото място в читателската  класация „Кой е най-добрият град за живеене".

продължава>

 

49 млн. лв. укрити данъци и осигуровки разкриха от НАП-Стара Загора


От началото на годината, инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора са приключили 418 ревизии. Предотвратени са данъчни и осигурителни измами за над 48 млн. лв.

продължава>

 

Започва седмица на пътната безопасност


Седмица на пътната безопасност в рамките на кампанията "Всички ние на пътя - звездата си ти" започва от днес на територията на Старозагорска област, съобщиха от ОД на МВР.

продължава>

 

Туризмът иска обединени усилия на общините


Създаването и налагането на атрактивни туристически продукти и дестинации се нуждае от обединяване усилията на общините както и от интегрирани връзки на областно ниво, заяви по време на днешното заседание на Областния консултативен съвет по туриз....

продължава>

 

Димитър Драчев свиква Областния консултативен съвет по туризъм

Временно изпълняващият длъжността областен управител Димитър Драчев свиква заседание на Областния консултативен съвет по туризъм. 

продължава>

 

Област Стара Загора председателства Регионалния съвет за развитие на ЮИ район за планиране


Димитър Драчев - ВрИД областен управител на област Стара Загора, участва в редовното заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район за планиране, което се проведе в Сливен.

продължава>

 

НАП-Стара Загора преизпълни годишния план за приходите от данъци


Офисът на НАП в Стара Загора преизпълни годишния план за приходите от данъци с 42%, сочат цифрите в края на месец ноември. Постъпленията в централния бюджет от данъци и осигуровки са 194.9 милиона лева- с 32 милиона лева повече сравнени с 2010г. ....

продължава>

 

Търговците на зърно стриктни към закона


Над 90 са проверените обекти за търговия и съхранение на зърнени култури от инспекторите на НАП в Стара Загора. 40% от тях са свързани с онлайн системата на НАП. По голямата част, над 50% от фирмите търгуват само по банков път и не извършват прод....

продължава>

 

3 от 8 заведения нарушават закона


Навръх 8 декември, екипи от Офиса на НАП в Стара Загора, провериха 8 увеселителни заведения в Стара Загора. В 3 от тях са констатирани нарушения на данъчното и осигурително законодателство. На фирмите собственици ще бъдат наложени глоби от 500 до....

продължава>

 

КУЛТУРЕН АФИШ 12 - 19 ДЕКЕМВРИ 2011 г.


12 декември /понеделник/

Благотворителен коледен базар на Школите по приложно и изобразително изкуства и малка пластика при Общински детски център и Регионална библиотека „Захарий Княжески”

продължава>

 

Зимната приказка на празниците в Павел баня


В Павел баня тече трескава подготовка за Коледните и Новогодишните празници, които културният корпус на курортния град организира за поредна година.

продължава>

 

Областният съвет за развитие проведе заседание


В Областна администрация Стара Загора се проведе заседание на Областния съвет за развитие, ръководено от Димитър Драчев – ВрИД областен управител.  На заседанието  бяха избрани членовете на регионалния съвет за развитие. Съгласно Закона за регион....

продължава>

 

НАП Стара Загора продава земи и сгради


4 търга ще бъдат проведени до края на месец декември в Офиса на НАП в Стара Загора. Предмет на публичната продан са селскостопански сгради в селата: Гита, Православ и Памукчии. Обявена за продажба е и 16 декара земя срещу летище Стара Загора.

продължава>

 

Стартира кампанията „Осинови лешояд”


По време на кампанията всеки може да осинови или да стане кръстник на белоглав лешояд от програмата за възстановяване на вида като гнездящ в Стара планина. Птиците са внесени от Испания или различни европейски зоопаркове и след като пристигнат у ....

продължава>

 

НАП продава eвтино луксозни жилища в Банско и Несебър


Електронен магазин пускат от НАП в началото на 2012 г.

С близо 20% по-евтино излиза покупката на апартамент или парцел край морето от НАП, отколкото от строител. В някои случаи цените могат да паднат до 50% от реалната цена на имота. Справка в сай....

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: