Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> СТАРОЗАГОРСКО

От 14 януари-ефективна и безсрочна стачка в “Мини Марица-изток”


От 14 януари започва стачката в "Мини Марица-изток", става ясно от уведомление до ръководството на дружеството от Стачния комитет.

продължава>

 

Жълт код е обявен и в Старозагорска област, очакват се обилни валежи


Очакванията за обилен валеж станаха причина в Старозагорска област да бъде обявен жълт код. В областите Монтана, Видинска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Смолянска, Пазарджишка, Благоевградска, Пловдивска, Пернишка, Кюстендилска, София-област и С....

продължава>

 

Гръмнаха стръвницата, ранила ловец


Oтстреляха мечката, нападнала двама ловци над павелбанското село Търничене, съобщи за в."Старозагорски новини" директорът на Държавно ловно стопанство (ДЛС) "Мазалат" инж. Александър Иванов. Нарочената за отстрел стръвница била гръмната на 6 деке....

продължава>

 

Няма основание за стачка в „Мини Марица-изток” според Трайчо Трайков


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков не смята, че има основание за стачка в „Мини Марица-Изток". При стачка в мините обаче режим на тока няма да има, категоричен е той. Министърът не смята, че работниците в „Мини Мариц....

продължава>

 

Премиерът пак забравил за Областен на Стара Загора, отрече че Недялков ще поеме поста

Бойко Борисов обяви, че пак е забравил да назначи областен управител на Стара Загора. Дали на шега или на сериозно, не стана ясно, но същият отговор премиерът даде и преди празниците, попитан кога Йордан Николов ще има приемник.

продължава>

 

Стефан Стойчев е Мъж на годината в конкурса на Дарик


Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев е Мъж на годината 2011, информира Дарик. В цялата история на класацията той е първият обикновен човек, който я оглавява.

продължава>

 

Отбелязваме 164 години от рождението на Ботев


С поднасяне на венци и цветя старозагорци ще отбележат 164 години от рождението на Христо Ботев.

продължава>

 

Дължимият данък се закръгля в полза на клиента


От 1 януари 2012 г. са закрити 21 кода за вид плащане за държавно обществено осигуряване, 4 кода за здравно осигуряване и 4 кода за републикански данъци. Списъкът с актуалните кодове за 2012 г. е публикуван на Интернет страницата на НАП и е поста....

продължава>

 

Ръководството на „Мини Марица-изток” оспорва основанието за стачка


Ръководството на „Мини Марица-изток" внесе в Националния институт за помирение и арбитраж искане за определяне на арбитражен орган за разрешаване на възникналия колективен трудов спор във въгледобивното дружество.

продължава>

 

Милена Колева: Не съм грешна, че искам да стана майка


"Не приемам, че проблемът ми да зачена по естествен път е наказание за „упадъка на духовността и нравствеността на модерния човек". Не се чувствам наказана.

продължава>

 

Здраве и работа изтеглиха от баницата известни старозагорци


Здравето се оказа късметът, който са изтеглили от Новогодишната баница повечето от известните старозагорци, установи анкета на Дарик.

продължава>

 

„Мини Марица-изток“ : Колективният трудов договор и споразуменията със синдикатите се изпълняват


Ръководството на „Мини Марица-изток" ЕАД изразява категоричното си несъгласие със спекулациите за оттегляне на подписи от подписаното на 12.07.2011 година споразумение, разпространявани от синдикални лидери в дружеството, се казва в становище на ....

продължава>

 

Кметът ще поздрави първото бебе на 2012 година


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще поздрави лично майката и бебето, което се е родило първо на територията на община Стара Загора на 1 януари 2012 г.

продължава>

 

С момичета Стара Загора изпрати и посрещна Новата година, момче обаче е първият старозагорец


В 6,40 сутринта проплака първото бебе за Новата 2012 година в Стара Загора. 

Малката Елица, чиито родители са от Казанлък, се роди със секцио в родилното отделение на МБАЛ....

продължава>

 

Завърши изграждането на абсорбера на блокове 5 и 6 в „ТЕЦ Марица изток 2”


Завърши изграждането на абсорбера на блокове 5 и 6 в най-голямата иновирана топлоелектрическа централа в България „ТЕЦ Марица изток 2”ЕАД и днес (30.12.2011 г.) успешно бе подаден димен газ към съоръжението. Това е третият етап от реализиране на ....

продължава>

 

Област Стара Загора - четвърта в страната с най-ниско равнище на безработица


Област Стара Загора заема четвъртото място по равнище на безработица в страната в края на м. ноември с 8,6 % при ниво за страната 10 %, коментира на брифинг днес началникът на Бюро по труда Георги Гьоков.
За община Стара Загора процентът е 5,8 към....

продължава>

 

97 % от неплатените данъци и осигуровки са постъпили в хазната


Пет месеца след началото на кампанията за събиране на просрочени задължения, в хазната са постъпили над 42 милиона лева от фирми и физически лица.

продължава>

 

Казанлъшки фирми се опитали да укрият над 10 млн. лева от осигуровки


Над 10 милиона лева от осигуровки са опитали да укрият фирми от Казанлъшко, съобщиха от офиса на НАП в Стара Загора. От началото на годината, инспекторите по приходите са приключили 418 ревизии в областта.

продължава>

 

Стара Загора води в класацията за най-добър град за живеене


Стара Загора вече заема първото място в читателската  класация „Кой е най-добрият град за живеене".

продължава>

 

49 млн. лв. укрити данъци и осигуровки разкриха от НАП-Стара Загора


От началото на годината, инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора са приключили 418 ревизии. Предотвратени са данъчни и осигурителни измами за над 48 млн. лв.

продължава>

 

Започва седмица на пътната безопасност


Седмица на пътната безопасност в рамките на кампанията "Всички ние на пътя - звездата си ти" започва от днес на територията на Старозагорска област, съобщиха от ОД на МВР.

продължава>

 

Туризмът иска обединени усилия на общините


Създаването и налагането на атрактивни туристически продукти и дестинации се нуждае от обединяване усилията на общините както и от интегрирани връзки на областно ниво, заяви по време на днешното заседание на Областния консултативен съвет по туриз....

продължава>

 

Димитър Драчев свиква Областния консултативен съвет по туризъм

Временно изпълняващият длъжността областен управител Димитър Драчев свиква заседание на Областния консултативен съвет по туризъм. 

продължава>

 

Област Стара Загора председателства Регионалния съвет за развитие на ЮИ район за планиране


Димитър Драчев - ВрИД областен управител на област Стара Загора, участва в редовното заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район за планиране, което се проведе в Сливен.

продължава>

 

НАП-Стара Загора преизпълни годишния план за приходите от данъци


Офисът на НАП в Стара Загора преизпълни годишния план за приходите от данъци с 42%, сочат цифрите в края на месец ноември. Постъпленията в централния бюджет от данъци и осигуровки са 194.9 милиона лева- с 32 милиона лева повече сравнени с 2010г. ....

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: