Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Училищата в Казанлък ще се сдобият с музейни сбирки

Родолюбив жест към казанлъшките училища ще направят директорът и музейните работници в ИМ „Искра" – постепенно във всички учебни заведения ще бъдат създадени музейни сбирки, илюстриращи миналото им.

продължава>

 

Седми салон на изкуствата в Казанлък

Седмият Есенен салон на изкуствата се открива тази вечер в Казанлък. Експозицията от творби на 23-ма местни автори е подредена в залата на Информационния център на улица "Искра"4 в града.

продължава>

 

„Буксус Плант" започна изнасяне на продукцията си от павилиона за цветя в центъра на Казанлък

Казанлък. Българо-холандската фирма „Буксус Плант" започна поетапно изнасяне на продукцията си от павилиона за цветя на улица „Искра" в центъра на Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

В България все още се взимат решения на тъмно, заяви директор на българо-холандска фирма

Казанлък. „Все още новина в Европа е, че в България се вземат решения на тъмно и законови или не, няма гласност за тях пред обществеността", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново Хуго Тебенс – изпълнителен директор на българо-холандска фирма – ин....

продължава>

 

Двама заместник-председатели избра Общински съвет-Казанлък

Казанлък. Общински съвет – Казанлък вече има двама заместник-председатели, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . На днешното заседание на съветниците бяха избрани Цветанка Пискова от съюз на патриотичните сили „Защита" и Елена Ст....

продължава>

 

Иван Кьосев е номиниран за общински ръководител на ГЕРБ-Казанлък

Казанлък. Kосегашният лидер на казанлъшката структура на ГЕРБ Иван Кьосев отново бе номиниран за обществен ръководител на партията, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Започна изпълнение на проект „Система от състезания по математика в Община Казанлък

Започна изпълнение на проекта „Система от състезания по математика в Община Казанлък", финансиран от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", предаде кореспондент на радио „Фокус"- Велико Търново .

продължава>

 

Общински съвет – Казанлък заседава на 30 октомври

Казанлък. На 30 октомври в 9:00 часа ще започне поредното заседание на Общински съвет – Казанлък, което ще се проведе в зала „Инфра”, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Колите за извозване на боклуците на Казанлък са с монтирани GPRS устройства

Казанлък. Последната новост, която община Казанлък въведе в звено „Сметопочистване, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци и озеленяване”, е монтиране на GPS устройства на всички автомобили, обслужващи звеното, съобщи за радио „Фоку....

продължава>

 

С 400 души намалява средногодишно община Казанлък

Казанлък. Поради отрицателния прираст населението на община Казанлък намалява средногодишно с около 400 души, сочи демографската статистика, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Музейна експозиция подготвя училището в град Шипка

Казанлък. Музейна експозиция предстои да открие в петък в 14:00 часа училището в град Шипка, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Приемат молбите за енергийните помощи до 31 октомври

31 октомври е последният ден в който социално-слабите семейства от Казанлъшко могат да кандидатстват за енергийните помощи. 

продължава>

 

Конкурсите за директори на библиотеката, театъра и ЛХМ "Чудомир" са опорочени

За растящото напрежение в културните институции, което ще се отрази пагубно както върху културния живот на града и върху средствата разпределяни за културни прояви, предупредиха членовете на ПК по култура в Общинския съвет на Казанлък.

продължава>

 

Заради твърдения и публикации- прокурорска проверка

В късния следобед днес в Районната прокуратура в Казанлък бе внесен Сигнал от председателя на Общинския съвет в града Васил Самарски. В него твърденията на представителите на българо-холандската фирма “Буксус плант” за искани пари от съветниците,....

продължава>

 

Глад за кадрови войници

Близо 700 са вакантните места за кадрови военослужащи- в Карловската бригада. Сводните позиции са основно за механик- водачи и инженерни специалисти, съобщи бригаден генерал Кольо Милев, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

продължава>

 

Започна работа по проекта „Електронна община” в Казанлъшко

Начало на проекта „Електронна община” дадоха кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, кметът на община Павел баня Станимир Радевски и кметът на град Шипка Стоян Иванов като работата по проекта официално започна от кметството в град Шипка, предад....

продължава>

 

Националната кампания "Трафик на хора: Време за действие" влезе и в казанлъшките училища

 Всички казанлъшки училища се включиха в Националната кампания „Трафик на хора : Време за действие”, с която за втора поредна година бе отбелязан Европейският ден за борба с трафика на хора”. 

продължава>

 

Наградиха отличени общински служители по повод 130 години община Казанлък

Казанлък. С химна на Република България и този на Европа започна тържественото събрание по случай 130 - годишнината от създаването на община Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Административен съд Стара Загора потвърди решението на ОИК –Казанлък за изборите за съветници

Казанлък. Административен съд Стара Загора потвърди решението на Общинската избирателна комисия – Казанлък от 22-ри юни тази година за обявяване на избраните общински съветници в общината, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Откриха изложба, посветена на 130 години от създаването на община Казанлък

Казанлък. Изложба, посветена на днешния празник – 130 години община Казанлък, откри кметът на общината Стефан Дамянов в присъствието на гости, граждани и служители на общинска администрация, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Откриха обновения булевард „Александър Батенберг” в Казанлък

Казанлък. Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов откри обновения булевард „Александър Батенберг” в града на розите, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

На 28 октомври Община Казанлък чества 130 години от създаването си

На 28 октомври Община Казанлък чества 130 години от създаването си. Официалното откриване на тържествата започва в 13.00 часа  във фойаето на централната сграда на Общината, с водосвет и  рестроспективна изложба, съдържаща 14 фотоса.

продължава>

 

Искат отмяна на конкурсите за културните институти в Казанлък

Казанлък. С декларации до Общински съвет – Казанлък колективът на общинска библиотека „Искра”, Управителният съвет на фондация „Чудомир” и щатният персонал на театър „Любомир Кабакчиев” настояват за отмяна на конкурсите за културните институти, п....

продължава>

 

Мерките за излизане на казанлъшката болница от финансовата криза са неефективни

Казанлък. Председателският съвет на Общински съвет – Казанлък взе решение да отложи за 6-ти ноември извънредното заседание по проблемите на казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търнов....

продължава>

 

Първа копка по проект за 14 млн. лева направиха в Казанлъшко

Казанлък. Първа копка на пътя Шипка – Горно Сахране - Павел баня – Турия направиха кметът на община Казанлък Стефан Дамянов, административният директор на фирмата – изпълнител радио „Фокус”-Велико Търново Илия Златев и кметът на община Павел баня....

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж