Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Д-р Маналова: Опастността от закриване на болницата остава

Има опасност. Така отговори на репортерски въпрос д-р Кети Маналова – назначена за временен управител на МБАЛ- Казанлък .

продължава>

 

Разследват далавера с парите от уличните ремонти в Община Казанлък

Сериозни разминавания между изписани и платени суми по обекти от инфраструктурата на Казанлък и реално вложени пари в различни участъци констатира по време на поредното си заседание Временната комисия от общински съветници, оторизирана да провери....

продължава>

 

Нови данъци в Казанлък?

С близо 5500 лева ще се увеличи данъчната оценка за следващата година на най- разпространените жилища в Казанлък- двустайни апартаменти от 68 кв. метра , във втора зона.

продължава>

 

"Техническа грешка" скара кмет и съветници в Казанлък

Да се поправи “техническата грешка” по отношение на решението на Общинския съвет от 30-ти октомври, свързано с отчета за касовото изпълнение на бюджета за първото полугодие.

продължава>

 

Д-р Кети Манолова временно ще ръководи казанлъшката болница

Общинският съвет на Казанлък утвърди д-р Кети Маналова за временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ "Д-р Христо Стамболски".

продължава>

 

Съветниците гласуваха за промяна в Общия устройствен правилник на града

Общинските съветници решиха да се изработи проект, с който да се промени Общия устройствен план на Казанлък. В него ще се включат и входовете от и към София, яз. "Копринка", Стара Загора, Шипка, селата Енина и Бузовград и Казанлъшки минерални бан....

продължава>

 

С година закъснение газифицират ПГ "Иван Хаджиенов"

От началото на отоплителния сезон учебните занятия в ПГ „Иван Хаджиенов” започват и приключват на студено.

продължава>

 

Съкратиха икономическия директор на казанлъшката болница

Съкратен е щата на икономическия директор на МБАЛ-Казанлък Димитър Аспарухов. Новината бе потвърдена от управителя на болницата в оставка д-р Христо Христов.

продължава>

 

Над 81 000 закрити работни места

81 000 работни места в България вече са закрити като резултат от световната икономическа криза. Това обяви в Казанлък народният представител от Коалиция за България Иван Гороломов.

продължава>

 

Розовата долина и тракийската култура - акценти в представянето на България в Брюксел

Историята на българското розопроизводство и тракийската култура по нашите земи ще бъдат представени в Европейския парламент в Брюксел в началото на 2009 г. 

продължава>

 

Още награди за възпитаниците на Теодоси Теодосиев

Пет първи и две втори места спечелиха младите физици от школата на Теодоси Теодосиев в Пролетното национално състезание по физика в областния град.

продължава>

 

Молба към гражданите на Община Казанлък


Във връзка с настъпилия отоплителен сезон, Общинско звено „Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци” (ССТТБО) умолява гражданите да не изхвърлят гореща пепел и сгур в контейнерите за битови отпадъци, тъй като това преди....

продължава>

 

проф. Стефан Данаилов е удължил срока за работа на работната група по проекта „Севтополис”

1. Министърът на културата проф. Стефан Данаилов е удължил срока за работа на работната група по проекта „Севтополис”, съобщи кметът Стефан Дамянов след среща с министър Данаилов на 26 ноември в София.

продължава>

 

Управителят на болницата в Казанлък подаде оставка

Управителят на МБАЛ- Казанлък доктор Христо Христов подаде оставка. Това съобщи тази вечер кметът на града Стефан Дамянов, по време на извънредно заседание на Общинския съвет, по проблемите на болницата. В депозираната ставка доктор Христов е пос....

продължава>

 

Болницата в Казанлък остава без лекарства, предупреди управителят й

До няколко дни  болницата в Казанлък ще остане без лекарства, нужни за осъществяване на медицинска дейност, обяви д-р Христо Христов. 

продължава>

 

Зиаре.ком: Русия обвинява България, че произвежда автомати „Калашников" без лиценз

Букурещ. Русия обвинява България, че произвежда, под командването на САЩ оръжия от вида „Калашников", които следва да бъдат продадени в Ирак и Афганистан, съобщава румънското електронно издание Зиаре.ком, позовавайки се на български медии.

продължава>

 

Казанлъшко участие в Националното есенно състезание по физика

10 ученици - от 11 и 12 клас на казанлъшката ПМГ "Н. Обрешков" ще участват в Националното есенно състезание по физика за ученици от 7 до 12 клас в Стара Загора.

продължава>

 

ОУ "Кулата" посрещна партньорите си по европейски проект

ОУ „Кулата” е поредното казанлъшко учебно заведение, което работи по проекта „Учене през целия живот” на програма „Коменски”. Негови партньори са училища от Испания, Румъния, Белгия и Полша.

продължава>

 

Два варианта на отопление на казанлъшката болница предлагат от ТЕЦ-Казанлък

Казанлък. Два варианта на отопление на казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение предлагат от ТЕЦ-а в града, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>

 

Международните осиновявания са невероятен шанс за децата от ромски произход

Казанлък.„Международните осиновявания са невероятен шанс за децата от ромски произход”, заяви за радио “Фокус” –Велико Търново д-р Ивелина Панова – директор на Дома за медико-социални грижи в казанлъшкото село Бузовград, като посочи, че е много г....

продължава>

 

Кметът Стефан Дамянов се срещна с министрите Даниел Вълчев и Асен Гагаузов


Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев се срещна с кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов по време на своето посещение в Стара Загора на 18 ноември.

продължава>

 

Има ли дупки, да ги запълним с червена глина

С червена глина са запълнени дупките по асфалта между казанлъшките села Кънчево и Розово.  Живеещи в Кънчево са категорични, че до този ход се стигнало след като години наред общината в Казанлък не е чувала апела на кмета на селото да се запълянт....

продължава>

 

Частен инвеститор изрази намерение да оползотвори старите павета за облагородяване на инфраструктура

Казанлък. Частен предприемач изрази намерение да инвестира в облагородяване на инфраструктурата в Казанлък като закупи старите павета от площадите и улиците, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново . Предложението си той внесе в Об....

продължава>

 

Разглеждат промените в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник в Казанлък

Казанлък. Ръководителите на групи в казанлъшкия Общински съвет ще разгледат направените промени в Правилника за организацията и дейността на обществения посредник, предложени от омбудсмана на града на розите Катя Киликчиева, предаде кореспондент ....

продължава>

 

Общинските съветници обсъждаха проблемите на казанлъшкото село Хаджидимитрово

Казанлък. Девет от общинските съветници в Казанлък се срещнаха с жителите на село Хаджидимитрово, за се запознаят с проблемите на населеното място, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж