Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

288 са сватбите за 2008 година в Казанлък

Казанлък. 288 граждански брака са включени в Казанлък през 2008 година, съобщи за радио “Фокус” –Велико Търново Иванка Нейкова – главен специалист „Радостни обреди” в дирекция „ГРАО” в града на розите.

продължава>

 

Общината в Казанлък отказва контрол


Общинската администрация в Казанлък отказа да представи искани документи на сформираната към местния Общински съвет временна комисия за проверка на качеството на извършваните строително-ремонтни работи на обекти, финансирани през 2008 година със....

продължава>

 

Пряката демокрация в Казанлък

Казанлък. До края на този месец започва разяснителната кампания по реализиране на програмата за прилагане принципите на пряката демокрация в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Нови цени на билетите за пътуване с автобус от Павел баня до Казанлък

Казанлък. Нови цени на билетите за пътуване с автобус от Павел баня до Казанлък са договорени на среща на общинското ръководство на община Павел баня с фирмите –превозвачи от междуградския транспорт, съобщи за радио “Фокус” –Велико Търново Свилен....

продължава>

 

17 бебета са родени тази година в Казанлък

Казанлък. 17 бебета са се родили от началото на тази година до сега в Казанлък, информира за радио “Фокус” –Велико Търново Иванка Нейкова – главен специалист „Радостни обреди” в дирекция „ГРАО” в града на розите.

продължава>

 

Липсата на газ не се отразява на Хлебозавода в Казанлък

Казанлък. Липсата на газ не се отразява към момента на Хлебозавода в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново след разговор с управителя Николина Дончева.

продължава>

 

Казанлъшки майстори лютиери откриха изложба в София

С изложба на майстори – лютиери от Казанлък в Националната художествена галерия вСофия стартира общ европейски проект за съхраняване и възраждане на лютиерството „Еуфония 2009”, с подкрепата на България, Белгия и Румъния.

продължава>

 

Музеят на розата - най-посещаван от чужденците

Като добра определят от музея в Казанлък изминалата 2008 г. по отношение на посетителите, проявили интерес към обектите му  – Музей на розата, Етнографски комплекс, трезора на музея и тракийските гробници. 

продължава>

 

Временната комисия за проверка качеството на ремонтираните обекти в Казанлък ще ги инспектират на място

Казанлък. Временната комисията за проверка качеството и стойността на извършените строително - ремонтни работи на обекти към Общински съвет – Казанлък ще инспектира на място общо 29 обекта, финансирани със средства на общината от бюджет 2008, пре....

продължава>

 

Млади майки с висше образование от Казанлък се възползват от програмата „В подкрепа на майчинството"

Казанлък. Млади майки с висше образование от Казанлък са се възползвали от националната програма „В подкрепа на майчинството", предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>

 

Топло без проблем в Казанлък

Не е намалено топлоподаването, осигурявано от казанлъшката Топлофикация, заяви управителят й Михаил Ковачев. В момента дружеството работи основно на газ и частично на мазут.

продължава>

 

Кметът Дамянов: "Болницата в Казанлък се е управлявала лошо!"

Лошото ръководство на МБАЛ-Казанлък от досегашния управител е довело болницата в Казанлък до сегашната тежка финансова ситуация, заяви кметът на Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Първата доставка на мазут пристигна в казанлъшкия ТЕЦ

Казанлък. Първата доставка на мазут вече пристигна в ТЕЦ-Казанлък, съобщи за радио "Фокус" –Велико Търново изпълнителният директор на дружеството Михаил Ковачев.

продължава>

 

Казанлъчани почетоха паметта за загиналите за Освобождението на града

На 8 януари казанлъчани почетоха паметта на българските опълченци и руските воини, отдали живота си за Освобождението на нашия град и на България.

продължава>

 

Първата изложба в европарламента за 2009 г. е на Долината на розите

Мотото на първото изложение в европейския парламент за 2009 г. е „Българската роза – символ на красота и извор на вдъхновение”. То ще се проведе от 26 до 29 януари  в Брюксел с участието на общините Казанлък и Карлово.

продължава>

 

Готова е програмата за прилагане принципите на пряката демокрация в община Казанлък

През Новата 2009 година си поставяме много задачи, свързани с развитието на Община Казанлък, като една от най-важните е реализиране на принципите за увеличаване участието на гражданите в местното самоуправление, съобщи Стефан Дамянов.

продължава>

 

Дискутират проблемите на казанлъшката болница и излизане от кризата, в която се намира

Казанлък. Среща между кметът на община Казанлък Стефан Дамянов и ръководството на казанлъшката Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) ще се проведе днес, с цел обсъждане проблемите на болничното заведение и излизане от кризата, в която с....

продължава>

 

Няма да има поскъпване на хляба в Казанлък

Цената на хляба в община Казанлък за сега няма да се покачва, потвърди за новините Николина Дончева, управител на най-голямото хлебопроизводително дружество в Казанлък.

продължава>

 

С 500 хил. лв. през 2009-та продължава социализацията на гробниците в Казанлъшко

И през 2009 г. Долината на тракийските царе ще бъде един от стратегическите обекти в плановете на Община Казанлък, за реализацията на които ще бъдат необходими 500 хил. лв.

продължава>

 

Нормални занятия в казанлъшките училища и градини

В училищата в Казанлъшка община няма проблем с топлоподаването. Учебните занятия протичат нормално, съобщиха от общинска администрация. 6 училища и 2 детски градини в града се отопляват директно на природен газ.

продължава>

 

Не се предвижда режим на тока в казанлъшко

Казанлък. Към момента не се предвижда режим на електроенергията в петте общини Павел баня, Казанлък, Мъглиж, Николаево и Гурково, обслужвани от EVN- България, съобщиха за радио “Фокус” –Велико Търново от Клиентски енегроцентър – Казанлък.

продължава>

 

Няма да има срив на газифицираните комунални обекти в община Казанлък за следващите 10-15 дни

Казанлък. Срив на газифицираните комунални обекти няма да има в следващите 10-15 дни в Казанлък, информираха за радио “Фокус” –Велико Търново експерти от общината. Осем са обектите, работещи с моногорелки и шест от осемте котли са нови.

продължава>

 

Казанлък отбелязва освобождението си

Казанлък. Днес се навършват 131 години от освобождението на Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

150 нуждаещи се инвалиди и незрящи без грижи в Казанлък

150 граждани с различни увреждания в Казанлък останаха без домашни помощници от началото на тази година, съобщават близки на нуждаещите се. Причината е, че общината в Казанлък не е кандидатствала по Националната програма „Асистенти на хора с увре....

продължава>

 

Ортопедичното отделение в МБАЛ-Казанлък прие десетки пострадали от снега граждани

Казанлък. За около час и половина близо 15 казанлъчани потърсиха медицинска помощ в Ортопедично - травматологичното отделение в МБАЛ в града на розите, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж