Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Ползотворна работна среща проведоха кметове на населени места и общинска администрация

 

На 19 и 20 февруари 2009 г. в Хисаря се проведе работна среща на кметовете на населените места в община Казанлък с общинска администрация по инициатива на кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Казанлък: уволниха началникът на "Озеленяване"-то

Уволнен е началникът на звено „Озеленяване ” в община Казанлък Николай Чалъков. Това научи „Дарик”, а по-късно новината бе потвърдена и от самия Чалъков. По думите му,  уволнението е направено от прекия  му началник- о.р Захари Захариев, ръководит....

продължава>

 

Пътищата на територията на Габровска област са проходими

Пътищата на територията на Габровска област са проходими.

продължава>

 

Замръзнали снежни преспи блокират движението през прохода Шипка

Пътищата в Габровска област тази сутрин са заледени и заснежени, съобщиха за радио „Фокус” – Велико Търново от областното „Пътно управление” в Габрово. Затворени пътни участъци няма, но движението е изключително затруднено.

продължава>

 

НАПИ: Продължават снеговалежите на много места в страната

Продължават снеговалежите на много места в страната. Общо над 2000 машини се включиха в почистването на пътната мрежа, Сочи справка на Националната агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) към 17.00 часа.

продължава>

 

Зимна обстановка Габрово - Шипка

Габрово: 50 см. снежна покривка има на Шипка
20 февруари 2009 | 07:48 | Агенция "Фокус"
Габрово. Затруднено е движението в област Габрово, съобщиха за радио „Фокус” – Велико Търново от Областно пътно управление - Габрово. 50 см. сняг е натрупал на ....

продължава>

 

Заснежени и хлъзгави са пътищата в Казанлък

След като през нощта почти навсякъде в община Казанлък сняг валя без прекъсване, пътищата в региона са заснежени и хлъзгави, предаде кореспондент на  радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Кметът Дамянов е срещу намалената от Общинския съвет такса смет за гражданите и фирмите в Казанлък

Собствениците на имоти от 1 март ще заплащат по приетия нисък промил, атакуван от кмета

Кметът  Стефан Дамянов обжалва в  Административния съд в Стара Загора Решение № 125/30.01.2009г. на Общинския съвет. Решението  намали размерът на таксата смет....

продължава>

 

Казанлък: само две работещи обществени тоалетни

Само две са работещите обществени тоалетни в Казанлък, алармират граждани. Останалите две, в центъра на града и в  най- посещавания градски парк „Розариум” не работят.

продължава>

 

58 души работят по почистването на Казанлък

58 души работят по почистването на Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново . По плана си за действие при зимни условия от звеното по чистотата в общината са започнали работа тази нощ в 02:00 часа.

продължава>

 

Министърът на културата не съгласува конкурса за директор на Библиотека „Искра”

Министърът на културата не съгласува конкурса за директор на Библиотека „Искра”, организиран от Общината

продължава>

 

32 старозагорски села са без ток

 

Навсякъде в Старозагорска област вали сняг, пътните настилки са заснежени и опесъчени. На проход Шипка е облачно, температурата е минус 8 градуса. Движението се осъществява задържително с вериги.

продължава>

 

Зимна обстановка Шипка

На Узана и Шипка снегът е половин метър, видимостта е намалена, духа силен вятър
20 февруари 2009 | 10:51 | Радио "Фокус " - Велико Търново
Габрово Температурата на въздуха в Габрово е около нулата, времето е облачно, вали обилен сняг, съобщават от О....

продължава>

 

Кампания „Хранителна банка” към БЧК започна в Казанлък

Българският червен кръст (БЧК) в Казанлък започна кампания на Хранителна банка по набиране на хранителни продукти за деца и възрастни в неравностойно положение под мотото „130 дни заедно за хуманност”, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велик....

продължава>

 

Дамянов против контрола

Да се отмени Решение 134 на ОбС, с което бе създадена нова постоянна комисия за контрол изпълнението на неговите актове, за това кметът моли Административния съд в Стара Загора.

продължава>

 

Военни се включиха в подпомагането на населението в усложнената зимна обстановка

В изпълнение на заповед на министъра на отбраната за оказване на помощ на местната изпълнителна власт, военнослужещи от Българската армия се включиха в подпомагането на населението за преодоляване на усложненията в зимната обстановка, съобщиха от....

продължава>

 

Снеговалежна обстановка

Пътят на прохода Петрохан е заснежен, на места мокър и хлъзгав
19 февруари 2009 | 19:25 | радио “Фокус”- Видин
Видин/София. Пътят на прохода Петрохан е заснежен, на места мокър и хлъзгав. Почистването и опесъчаването продължава, съобщи за радио “Фок....

продължава>

 

8 жени и 2 деца бяха обгазени в апартамент в Казанлък

8 жени и 2 деца бяха обгазени в апартамент в Казанлък тази нощ в следствие изтичане на газ от газовата печка в стаята, в която са спели, научи кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Тригодишни неволи за живеещите на ул. "Пушкин"

Живеещите в началото на ул. „ Пушкин” от години ходят по мъките, за да разрешат ежедневен проблем с теч на промишлена вода по тротоара и платното.  След 3-годишни преписки и молби до различни институции проблемът все още е нерешен. 

продължава>

 

Граждански протест

В парк Тюлбето се секат и зелени , здрави дървета. Затова арлармираха тази сутрин разхождащи се из парка.  Започналата преди две седмици на Тюлбето санитарна сеч, вече раздели гражданството на две: за и против.

продължава>

 

Самарски и Петков участват в Национална работна среща за местните данъци и такси

Председателят на Общинския съвет Васил Самарски и председателят на Комисията по  икономика, бюджет и финанси Драгомир Петков участват в Национална работна среща  за местните данъци и такси.

продължава>

 

Снежанка и ...7-те бизнесмена

Снежанка и 7-те бизнесмена” – така се нарича новият прочит на познатата приказка на братя Грим, представена от децата от детска градина "Еделвайс" в Казанлък. Постановката е част от работата на децата по проект да театър.

продължава>

 

Казанлъчани се поклониха пред паметника на Апостола в западния квартал „Васил Левски”

 

Казанлъчани се поклониха пред паметника на Апостола на свободата в западния квартал „Васил Левски”, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Заловиха приближени на Тотьо Бореца край Казанлък

Казанлък. Андрей Антонов е 40-годишният мъж от казанлъшкото село Енина, който полицията задържа вчера в база за инертни материали в землището на с. Крън, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

продължава>

 

Оправдаха Сербезов по делото за купуване на гласове

 

Казанлъшкият Районен съд оправда общинският съветник и лидер на партия ФАГО  Денислав Сербезов по делото за купуване на гласове.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж