Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> КАЗАНЛЪК

ДГ „Пчелица“ работи по иновативни програми за обучениеПрез седмицата по покана  на център за развитие на човешките ресурси детска градина "Пчелица" участва в  онлайн конференция на  eTwinning училищата.

продължава>

 

Електронен екскурзовод ще развежда в Туристически комплекс „Светът на траките“Той ще предостави на възможности на посетителите да се потопят в бита на древните траки. Туристите в Казанлък ще могат да използват електронен гид, който ще посочва забележителностите на четири езика – български, английски, немски и руски.

продължава>

 

Ще продължи ли издаването на вестник „Искра?“През месец декември  предстои Общинският съвет в Казанлък да се произнесе по казуса за закриването на общинското търговско дружество „Казанлъшка Искра“ ЕООД, издаващо вестника с близо  стогодишна история – „Искра“. Това се налага поради нат....

продължава>

 

Акция Дядо Коледа и тази година в Казанлък

„Заедно да подарим една вълшебна Коледна приказка!” е мотото на благотворителната кампания на сдружение „Бъдеще за децата“.  Акция Дядо Коледа ще се проведе между 1 и 14 декември, а в тези две седмици всеки, който пожелае, ще може да зарадва дец....

продължава>

 

Казанлъчанин спечели сребърен медал от Международната олимпиада по астрономия и астрофизика5 медала спечелиха български ученици по астрофизика от 14-ото издание на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика. Един от медалите е сребърен и е на казанлъчанина Александър Проданов.

продължава>

 

Казанлък и Луксор са силно заинтересовани от побратимяванеКметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с новия посланик на Арабска република Египет – Халед Ибрахим Емара. Основна тема на разговорите бе възможността за подновяване на разговорите за побратимяване на Казанлък и Луксор.

продължава>

 

21 точки влизат в дневния ред на ноемврийската сесия на Общински съвет Казанлък21 точки ще разгледа на предстоящата сесия Общинският  съвет на Казанлък. Заседанието ще се проведе онлайн на 25 октомври от от 09:30 ч.

продължава>

 

Близо 100 дръвчета бяха посадени в казанлъшкото село РозовоБлизо 100 дръвчета бяха посадени в местността "Мостени камъни" до село Розово, като в акцията се включиха млади и стари жители на населеното място.

продължава>

 

21 855 избиратели упражниха правото си на глас в балотажа в община КазанлъкБалотажът във всичките 92 секционните избирателни комисии района в община Казанлък премина без проблеми. 21 855 са избиратели, които в неделния ден са гласували във втория тур за президент и вицепрезидент.

продължава>

 

Наградиха участниците в конкурса за рисунка „Моето семейство“В Зала 6 на Община Казанлък  бяха отличени участниците в конкурса за рисунка „Моето семейство“, организиран от Община Казанлък и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни по случай Денят на християнск....

продължава>

 

ЖП Гарата в Казанлък навършва 100 години


100 години се навършват от изграждането на железопътната гара в град Казанлък. Тя е важен железопътен център в България, свързващ столицата с черноморието.

продължава>

 

Расте интересът към помощи за новородено дете в Община КазанлъкОт началото на годината до момента са подадени общо 226 заявления към Общината за отпускане на еднократна помощ за новородено дете, от които 218 семейства отговарят на критериите и са получили ваучери на обща стойност 109 000 лв.

продължава>

 

Кметът на община Казанлък извърши проверка на ремонтни дейности по населени местаКметът на Община Казанлък Галина Стоянова инспектира на място ремонтни дейности по инфраструктурни обекти по населени места.

продължава>

 

Нормално премина тестването на учениците в Казанлък

Изследването на учениците от 1ви до 4ти клас в Казанлък протече нормално.  Голяма част от паралелките в начален етап в казанлъшкото основно училище "Георги Кирков"  се завърнаха  в клас, а тестването на децата протече нормално, без пол....

продължава>

 

Полицията в Казанлък задържа 34 нелегални бежанциПолицията в Казанлък задържа 34  нелегални бежанци за последните 10 часа. 

продължава>

 

Казанлък избра "ПП" да е първа политическа сила, а "ГЕРБ" да е втора

Изборният ден във всичките 92 секционните избирателни комисии района в община Казанлък премина без проблеми. 22 776  са избиратели, които в неделния ден са гласували за президент и вицепрезидент и за народни представители.

продължава>

 

Трима столетника ще имат възможността да гласуват на машини в предстоящите избори за Народно събрание и за ПрезидентТрима столетника ще имат възможността да гласуват на машини в предстоящите избори за Народно събрание и за Президент

продължава>

 

Новата екопътека край град Крън предизвиква интереса на туристи

Любители на планината вече посещават новата екопътека край град Крън. Тя е подходяща за кратки излети с по-малко физически натоварвания.

продължава>

 

Над 150 казанлъшки рози ще радват посетителите на летище Бургас


По идея на областния управител на Област Бургас проф.Мария Нейкова, повече от 150 казанлъшки рози бяха засадени днес в зелените площи край пистите, за да усмихват пътниците на летище Бургас. В церемонията по засаждане участваха още кметът на града....

продължава>

 

Проведе се събрание на Организация за управление на туристическия район „Долината на розите“

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, в качеството й на председател на Управителния съвет на Организация за управление на  туристически район „Долината на розите“ представи акцентите на Маркетинговата стратегия на туристически район за пери....

продължава>

 

Повишен е интересът към ваксинирането в КазанлъкОт отварянето на ваксинационния кабинет в Диагностично консултативния център в Казанлък до момента са ваксинирани над 11 хиляди души.

продължава>

 

Приключиха стабилизацията и защитата на мозайките в паметника „Бузлуджа“, работи се план за отварянето за посетители

Тази година в реставрационните дейности се включиха екипи  от Националната художествена академия и Техническия унирвеситет в Мюнхен, както и доброволци от цялата страна.

продължава>

 

Д-р Кети Маналова: Не си играйте с огъня!

В специално интервю за в. ИСКРА д-р. Маналова каза:
„Мисля, че е крайно време всички да повярват, че има такава болест. Всички е крайно време да направят личния си избор, дали да спазват всички мерки, като някои от тях са съвсем елементарни: носенето ....

продължава>

 

Благотоворителен базар за книги организираха ученици от казанлъшка гимназияУчениците от 12 г клас на Профилираната Природо-Математическа Гимназия „Никола Обрешков”  организираха книжен базар с благородна кауза да подмогнат сдружение „Бъдеще за децата“.

продължава>

 

Доизграждането на новата екопътека край гр. Крън – „Крънски крепости и скално образование Мечките“

С доброволен труд кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Казанлък в лицето на Илиана Жекова, Роман Желев и Пламен Георгиев се включиха в доизграждането на новата екопътека край гр. Крън – „Крънски крепости и скално образование Мечките“. Заедн....

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: