Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> КАЗАНЛЪК

Телефонно обаждане от престъпните групи...

Телефонно обаждане от престъпните групи не пропусна и редакцията на Казанлък инфо на 05.01.2008г. Обаждането се получи на предплатена карта с Вивателки номер 0877....

продължава>

 

Спасиха блокираните в хижа “Теменуга” туристи

Туристите, които бяха блокирани в хижа “Теменуга”, вече са спасени, съобщи за Агенция “Фокус” кметът на Казанлък Стефан Дамянов, който участва в операцията.

продължава>

 

49 са туристите, останали в хижите и хотелите на връх Бузлуджа

49 са останалите туристи в хижите и хотелите на връх Бузлуджа. От общо 175-та почиващи вчера вечерта до 21.00 часа са свалени в град Казанлък 126 души.

продължава>

 

Няма увеличение на такса "смет" в Казанлък

"Няма увеличение на такса "смет" в община Казанлък", заяви пред кореспондент на радио "Фокус"-Велико Търново Маргарита Илиева – директор Дирекция "Местни данъци и такси". Общинският съвет в града на розите все още не е разгледал въпросът за битовите ....

продължава>

 

МОН предприема мерки за започване на учебните занятия след ваканцията въпреки студа

Във връзка с усложнената зимна обстановка Министерството на образованието и науката изиска от регионалните инспекторати по образованието (РИО) информация за готовността за започване на учебните занятия в понеделник, 7 януари.

продължава>

 

Ремонтират читалище "Искра" в Казанлък

Нов проект за извършването на ремонтни дейности спечели читалище "Искра" в Казанлък,  информация на представител на дирекция "Международни програми и инвестиции" в общината.

продължава>

 

Казанлъшката "Атака" пита кмета

Има ли злоупотреба с монополното положение на фирма “Кумакс Инвест” по отношение цените на билетите в градската и междуградска мрежа  на Казанлък ?

продължава>

 

Пресс от Щаба за защита на населението при зимни условия

Във връзка със усложнената пътна обстановка в следствие на падналите обилни снеговалежи вчера (02.01.2008)  на територията на община Казанлък се проведе заседание на Щаба за защита на населението при зимни условия.

продължава>

 

Село Ясеново и град Шипка остават откъснати от Казанлък

"Село Ясеново и град Шипка остават откъснати от Казанлък", съобщи Христо Нешев, главен инспектор в "Гражданска защита" в града.

продължава>

 

175 души на Бузлуджа са откъснати от Казанлък и другите населени места

175 души, между които и гръцки граждани, почиващите в хижите и хотелите на връх Бузлуджа, са откъснати от Казанлък и другите населени места, съобщи Христо Нешев – главен инспектор “Гражданска защита”.

продължава>

 

Ромпрес: Над 1300 румънци са блокирани в България заради снеговалежите

Около 1300 румънски граждани са блокирани в различни български селища заради обилните снеговалежи през последните дни, се казва в съобщение на румънското министерство на външните работи, предоставено на агенция Ромпрес.

продължава>

 

Отворени за движение са затворените тази сутрин общински пътища в Казанлъшко

Затворените за движение тази сутрин пътища между населените места в община Казанлък вече са отворени, съобщи за радио “Фокус”-Велико Търново дежурният в “Гражданска защита” в града по получена информация от организатор “Пътно управление”.

продължава>

 

55 наказани заради отсъствия от училище

55 ученика от община Казанлък няма да получат полагащите им се детски добавки за месец ноември, заарди огромен брой отсъствия от училище. Това съобщиха от дирекция "Социално подпомагане" в града. Съгласно нови промени в Правилника за социалното по....

 

В Дирекция "Местни данъци и такси" - Казанлък няма проблем с издаването на данъчни оценки

В много общини в страната имотните сделки в началото на годината са блокирани, тъй като не се издават данъчни оценки заради проблем в софтуерния продукт, който бе предоставен от НАП преди две години. Според справка на радио "Вис виталис"  в казанл....

 

Влизат в сила промените в прилагането на Правилника за социално подпомагане

От 2 януари влизат в сила промени в прилагането на Правилника за социално подпомагане, касаещи получаващите месечни социални помощи, съобщиха от дирекция “Социално подпомагане” в Казанлък .

продължава>

 

Близо 100 души остават в хижите на Бузлуджа

Близо 100 души към момента остават в хижите при връх Бузлуджа, поради падналия сняг и не възможността да се придвижат към Казанлък, съобщи за радио “Фокус”-Велико Търново Христо Нешев – началник на “Гражданска защита” в града.

продължава>

 

Снабдяват с хляб утре три села в Казанлъшко

Утре предстои да бъдат снабдени с хляб селата: Бузовград, Средногорово и Горно Черковище, пътят от града, до които остана непроходим, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново след разговор с кмета на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Заедно със сръбския наркотрафикант Будимир Куйович в ареста остават Николай Писков, Михаил Янчев и Стойко Дойчев

В Следствения арест в Стара Загора заедно със сръбския наркотрафикант Будимир Куйович остават и тримата задържани българи: Николай Писков, Михаил Янчев и Стойко Дойчев.

продължава>

 

Повече от 90 души чистят улиците на Казанлък

Повече от 90 работници от 06.00 часа тази сутрин започнаха да чистят натрупалия сняг в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново след разговор с Николай Чалъков от звено “Сметосъбиране, сметопочистване и третиране на твърди б....

продължава>

 

Обилният снеговалеж в Казанлъшко продължава да затруднява движението

Обилният снеговалеж на територията на община Казанлък продължава да затруднява движението не само на гражданите, но и на градския и междуградския транспорт, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново .

продължава>

 

Даниела е първото бебе, родено в Казанлък

Даниела е първото бебе, родено в казанлъшката многопрофилна болница за активно лечение за 2008 година.

продължава>

 

До 7 лева за сурвакница в Казанлък - интерес няма

От един лев до 7 лева се продават новогодишните сурвакници в Казанлък.

продължава>

 

Близо 5 милиона лева събрани от налози на гражданите в Казанлък

За близо 5 милиона лева са местните данъци и такси, събрани от жителите на община Казанлък през тази година. Най- голям дял в тях се пада на сумата за битови отпадъци- 2 милиона 197 хиляди 934 лева .

продължава>

 

Кметът на Казанлък е удостоен с приза “Кмет на годината”

С приза “Кмет на годината за цялостен принос в управлението на поверената му община” бе удостоен казанлъшкият градоначалник Стефан Дамянов.

продължава>

 

Общински съвет – Казанлък прие новата структура на общинската администрация

След дълги дебати, различни мнения и предложения, Общински съвет – Казанлък прие новата структура на общинската администрация. Така в общината вече ще има нов заместник-кмет по финанси, бюджет и международни инвестиции.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж