Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> КАЗАНЛЪК

Екип на казанлъшка детска градина, работеща по международен проект, посети Испания и Белгия

В рамките на два месеца ръководството на детска градина „Славейче” от град Казанлък бе на работни срещи в Испания и Белгия, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Велико Търново . Поводът за посещенията бе партньорството на екипа на детското заведен....

продължава>

 

Единадесетокласник стреля с газов пистолет в училище в Казанлък

Ученик от 11 клас гърмя с газов пистолет в Хуманитарната гимназия "Св.СВ. Кирил и Методий" в Казанлък, предаде кореспондентът на радио "Фокус" – Велико Търново. Инцидентът е станал днес следобед.

продължава>

 

Старият Общински съвет в Казанлък ще заседава в понеделник

След решението на Върховния административен съд от 7 март да касира изборите за общински съветници в Казанлък, по закон на мястото на новия Общински съвет се върна старият с председател Васил Самарски

продължава>

 

90 неправителствени организации в Казанлък са проучени, твърди експерт

90 са проучените до момента неправителствени организации на територията на община Казанлък, заяви в интервю за радио "Фокус"-Велико Търново Стоянка Минева - старши експерт „Работа с младежки неправителствени организации" в община Казанлък.

продължава>

 

С 220 жилища разполага община Казанлък за отдаване под наем

220 са жилищата, с които разполага община Казанлък, за отдаване под наем на нуждаещи се семейства, заяви за радио "Фокус" - Велико Търново Стойно Димов – старши експерт „Жилищно настаняване" в отдел „Общинска собственост" в община Казанлък.

продължава>

 

Скочиха цените на билетите в Казанлъшко

Поскъпна цената на билетите, не само в градския, но и в междуградския транспорт в община Казанлък, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Сирни Заговезни в Казанлък

Народните традиции на Сирни заговезни  ще представят състави от читалище "Жар" в Казанлък
 в неделя от 18 часа  пред Етнографския комплекс.

продължава>

 

Сирни Заговезни в Турия и Казанлък

Казанлък инфо има честа да ви покаже как се празнува Сирница в две населени места - с. Турия в община Павел баня и в Казанлък. В Казанлък за поредна година бе организирано край Етнографски комплекс Казанлък от НЧ "Жар 2002". Кръшни хора и прескачане ....

 

В Казанлък ще гласуват отново за общински съветници

Върховният административен съд потвърди решението за касиране на изборите за общински съветници.

продължава>

 

Потвърдиха касирането на изборите в Казанлък

Върховният административен съд касира изборите за общински съветници в Казанлък.

продължава>

 

Община Казанлък приключва проекта с японската агенция "Джайка"

Заседание по повод приключването на проекта, по който работиха до момента община Казанлък и японската агенция за международно сътрудничество „Джайка" ще се състои от 11.30 часа в заседателната зала в сградата на общината, предаде кореспондентът на ра....

продължава>

 

Община Казанлък утвърждава формулата за делегираните бюджети в образованието

Общинска администрация и директорите на училищата в Казанлък утвърдиха формулата за разпределени на средствата по единни разходни стандарти за подготовка на един ученик за училищата и едно дете в детската градина, предаде кореспондентът на радио "Фок....

продължава>

 

Община Казанлък и Агенция "Джайка" приключиха работата си по проект за регионално развитие

Меморандум от деветата среща на съвместния координационен съвет за приключване работата по "Проекта за възраждане на община Казанлък" подписаха Такеши Комори, постоянен представител на "Джайка - България"

продължава>

 

2008-03-29 16:42:58

Хванати извършители на вещи и части от МПС
На 10.02.2008 г. в 23.15 ч. в Казанлък полицейски екип на РПУ е забелязал на ул. "Илинден" изоставен лек автомобил “ВАЗ 2101” с отворени врати и извадени от контактния ключ кабели.

продължава>

 

Община Казанлък вече има представител "Връзки с обществеността"

От днес на новото си работно място като главен експерт "Връзки с обществеността" в община Казанлък постъпи Юлия Младенова, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново .

продължава>

 

Клуб на "Ученика турист" в Казанлък навършва една година

Казанлъшкият клуб на "Ученика турист" тази година навършва една година, предаде кореспондент на радио "Фокус" –Велико Търново след разговор с Кръстьо Петков – секретар на туристическо дружество(ТД) "Орлово гнездо" в града.

продължава>

 

Казанлъшка художничка представя изложба в Москва

Казанлъшката художничка и бизнес-дама Мария Игнатова ще вземе участие във втория Московски международен фестивал на изкуството "Традиция и съвременност", предаде кореспондентът на радио "Фокус" – Велико Търново .

продължава>

 

Митрополит Галактион: Има ли православие, ще я има и България

Със заупокойна молитва в памет на загиналите, отслужена от старозагорския митрополит Галактион, в съслужие с казанлъшки и габровски свещеници, започна тържественото честване на Националния празник на България 3 март на връх Шипка.

продължава>

 

130-годишнината от Руско-турската освободителна война

В присъствието на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов на площад "Севастополис" гр. Казанлък се издигна националното знаме по случай 3 март след което започна извозването на казанлъчани от паркинга пред хотела на центъра.

продължава>

 

Даниел Вълчев: Нас ни има и ще продължава да ни има, защото сме хора, живеещи в свободна държава

 "З март е една от най-светлите дати в българската история. Ние отново честваме този празник - възраждането на българската народност и държавност.

продължава>

 

Проект на Исторически музей - Казанлък и общината се класира в конкурс на Американското посолство

След като исторически музей "Искра" и община Казанлък успешно разработиха проект "Консервация и реставрация на гробница Крън - 2"

продължава>

 

Общинският съвет в Казанлък прие Наредбата за размера на местните данъци и такси

На редовната си сесия Общинският съвет в Казанлък прие Наредба за определяне размера на местните данъци на територията на общината.

продължава>

 

Две години от смъртта на професор Александър Фол се навършват на 1 март

В началото на март се навършват две години от смъртта на известния учен и държавник професор Александър Фол

продължава>

 

Две бебета се родиха в Казанлък на 29 февруари

Две бебета се родиха на днешния 29 февруари в родилното отделение на казанлъшката многопрофилна болница за активно лечение, съобщиха акушери от лечебницата. Сутринта в 8.00 часа е проплакал Андрей, а по-късно към 16:50 часа Мохамед. По думите на д....
 

Председателят на БФАС и кметът на Казанлък обсъдиха бъдещето на детското автоградче край града

Председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) и Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Георги Янакиев, кметът на община Казанлък Стефан Дамянов и спортният мениджър Стефан Драганов, стопанисващ Детското автоградче край град....

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: