Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> КАЗАНЛЪК

Ромпрес: Над 1300 румънци са блокирани в България заради снеговалежите

Около 1300 румънски граждани са блокирани в различни български селища заради обилните снеговалежи през последните дни, се казва в съобщение на румънското министерство на външните работи, предоставено на агенция Ромпрес.

продължава>

 

Отворени за движение са затворените тази сутрин общински пътища в Казанлъшко

Затворените за движение тази сутрин пътища между населените места в община Казанлък вече са отворени, съобщи за радио “Фокус”-Велико Търново дежурният в “Гражданска защита” в града по получена информация от организатор “Пътно управление”.

продължава>

 

55 наказани заради отсъствия от училище

55 ученика от община Казанлък няма да получат полагащите им се детски добавки за месец ноември, заарди огромен брой отсъствия от училище. Това съобщиха от дирекция "Социално подпомагане" в града. Съгласно нови промени в Правилника за социалното по....

 

В Дирекция "Местни данъци и такси" - Казанлък няма проблем с издаването на данъчни оценки

В много общини в страната имотните сделки в началото на годината са блокирани, тъй като не се издават данъчни оценки заради проблем в софтуерния продукт, който бе предоставен от НАП преди две години. Според справка на радио "Вис виталис"  в казанл....

 

Влизат в сила промените в прилагането на Правилника за социално подпомагане

От 2 януари влизат в сила промени в прилагането на Правилника за социално подпомагане, касаещи получаващите месечни социални помощи, съобщиха от дирекция “Социално подпомагане” в Казанлък .

продължава>

 

Близо 100 души остават в хижите на Бузлуджа

Близо 100 души към момента остават в хижите при връх Бузлуджа, поради падналия сняг и не възможността да се придвижат към Казанлък, съобщи за радио “Фокус”-Велико Търново Христо Нешев – началник на “Гражданска защита” в града.

продължава>

 

Снабдяват с хляб утре три села в Казанлъшко

Утре предстои да бъдат снабдени с хляб селата: Бузовград, Средногорово и Горно Черковище, пътят от града, до които остана непроходим, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново след разговор с кмета на община Казанлък Стефан Дамянов.

продължава>

 

Заедно със сръбския наркотрафикант Будимир Куйович в ареста остават Николай Писков, Михаил Янчев и Стойко Дойчев

В Следствения арест в Стара Загора заедно със сръбския наркотрафикант Будимир Куйович остават и тримата задържани българи: Николай Писков, Михаил Янчев и Стойко Дойчев.

продължава>

 

Повече от 90 души чистят улиците на Казанлък

Повече от 90 работници от 06.00 часа тази сутрин започнаха да чистят натрупалия сняг в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново след разговор с Николай Чалъков от звено “Сметосъбиране, сметопочистване и третиране на твърди б....

продължава>

 

Обилният снеговалеж в Казанлъшко продължава да затруднява движението

Обилният снеговалеж на територията на община Казанлък продължава да затруднява движението не само на гражданите, но и на градския и междуградския транспорт, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново .

продължава>

 

Даниела е първото бебе, родено в Казанлък

Даниела е първото бебе, родено в казанлъшката многопрофилна болница за активно лечение за 2008 година.

продължава>

 

До 7 лева за сурвакница в Казанлък - интерес няма

От един лев до 7 лева се продават новогодишните сурвакници в Казанлък.

продължава>

 

Близо 5 милиона лева събрани от налози на гражданите в Казанлък

За близо 5 милиона лева са местните данъци и такси, събрани от жителите на община Казанлък през тази година. Най- голям дял в тях се пада на сумата за битови отпадъци- 2 милиона 197 хиляди 934 лева .

продължава>

 

Кметът на Казанлък е удостоен с приза “Кмет на годината”

С приза “Кмет на годината за цялостен принос в управлението на поверената му община” бе удостоен казанлъшкият градоначалник Стефан Дамянов.

продължава>

 

Общински съвет – Казанлък прие новата структура на общинската администрация

След дълги дебати, различни мнения и предложения, Общински съвет – Казанлък прие новата структура на общинската администрация. Така в общината вече ще има нов заместник-кмет по финанси, бюджет и международни инвестиции.

продължава>

 

Ако ви позвънят и ви кажат, че печелите цветен телевизор, обадете се в полицията

Група от хора звънят по домашните телефони в Казанлък, съобщавайки, че абонатите са спечелили цветен телевизор и 500 лева. Репортерско проучване на радио "Вис виталис"  показа, че подобна промоция и томбола към БТК няма обявена.

продължава>

 

Общинските съветници от "Атака" в Казанлък раздават подаръци на болни деца

Четиримата общински съветници от политическа партия "Атака" в Казанлък ще направят подаръци по повод новогодишните празници на болни деца. Идеята възниква спонтанно за лидера на партията в града инженер Драгомил Иванов.

продължава>

 

Нова техника си закупи библиотека “Искра” в Казанлък

Казанлъшката централна библиотека "Искра" закупи нова техника със собствени средства, заделени от бюджета за 2007 година. Така с два климатика през новата 2008 година ще са оборудвани отделите "Изкуство" и "Комплектоване, обработка и каталози".

продължава>

 

Три бебета се родиха на Коледа в казанлъшката болница

"Три бебета проплакаха навръх Коледа в казанлъшката болница", съобщи пред кореспондент на радио "Фокус" – Велико Търново завеждащият акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ д-р Гаргов.

продължава>

 

Успешна година за " Бъдеще на децата с увреждания" - Казанлък

С ръчно изработени картички в часовете часовете по арт-терапия, поздравиха приятели и дарители децата от казанлъшкото сдружение “Бъдеще за децата с увреждания”.

продължава>

 

Чудомир умира на този ден през 1967 година

Чудомир умира на този ден през 1967 година (26.12)

На този ден през 1967 г. умира Чудомир (псевдоним на Димитър Христов Чорбаджийски) - известен български писател и художник.

продължава>

 

Съдът казва за местния парламент в Казанлък

В началото на следващата година Административният съд в Стара Загора трябва да се произнесе окончателно по казуса “ избор на общински съвет в Казанлък”. Съдът бе сезиран на 2-ти ноември от пет политически партии и независимия кандидат за общински ....

продължава>

 

Награди за полицейски служители от Казанлък, Гурково и Николаево

Заместник-министърът Камен Пенков  награди служители на ОДП – Стара Загора за най-добър проект.

продължава>

 

Млекопроизводителите от региона ще се включат в протест пред Министерството на земеделието на 27.12

Близо 500 млекопроизводители  ще излязат на протест пред Министерството на земеделието и продоволствието на 27 декември заради натрупаните проблеми в бранша.

продължава>

 

20 военнослужащи заминават за Афганистан

В Казанлъшкия гарнизон се състоя церемония по връчването на сертификат и изпращането на взвод в състав от 20 военнослужащи за участие в мисия ISAF в Афганистан.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: