Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> КАЗАНЛЪК

Секретарят на община Казанлък стана член на УС на НАСОРБ

Секретарят на община Казанлък Галина Стоянова стана член на Управителния съвет (УС) на Националната Асоциация на секретарите на общини в Република България (НАСО РБ), предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Продължава газифицирането на община Казанлък

На среща между кмета на Казанлък Стефан Дамянов и представител на фирмата, отговаряща за газификацията в общината, бе договорено газифицирането на нови улици, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново градоначалникът.

продължава>

 

Изграждат Дневен център за деца с увреждания в Казанлък

Започна изпълнението на проекта за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в Казанлък, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново ръководителят на проекта д-р Ивелина Панова – Ламбова, която е директор на Дома за медико-социални грижи в село Буз....

продължава>

 

Ще изграждат летище край Казанлък

Започна подготовката за израждането на летище край град Казанлък в посока село Овощник, съобщи на пресконференция кметът на общината Стефан Дамянов, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново .

продължава>

 

Много секти има в Казанлък, твърди местен свещеник

Много са сектите, които проповядват учението си на територията на община Казанлък”, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново местният свещеник отец Теодор.

продължава>

 

Две дванадесетокласнички от Казанлък вече са студентки

След като се представиха отлично в 10-тото Национално състезание по химия, провело се в град Велико Търново, Анна Цоневска и Ивайла Димова от Казанлък са приети студенти в четири университета в страната

продължава>

 

Селски кмет от Казанлъшко предлага дом за децата от Могилино

Кметът на казанлъшкото село Дунавци Величко Станчев предлага детската градина и училището да бъдат предоставени за отглеждане на децата, живеещи в дома в село Могилино, предаде кореспондент на радио “Фокус” - Велико Търново .

продължава>

 

Петгодишният Цеци си отиде !

Петгодишният Цветомир Петров Стефанов, за който и "Дарик" радио се включи в кампаниято по набирането на средства за леченито му в чужбина, отиде на небето.

продължава>

 

Силно земетресение разтърси района на Габрово

Силно земетресение разтърси около 6:42 часа тази сутрин Габровска област. Земният трус е усетен с бучене и разлюляване на високите етажи на сградите във всички общини. Най-слаб е бил в Севлиевско.

продължава>

 

63 казанлъшки семейства не получиха детски добавки за март

63 семейства от община Казанлък не получиха месечната си помощ за деца за месец март, съобщиха за радио „Фокус”- Велико Търново от Дирекция „Социално подпомагане” в града. От там информираха, че за миналия месец 66 деца са имали по пет неизвинени отс....

продължава>

 

Гражданин на Казанлък е с американска докторска титла по астрофизика

30-годишният Павлин Савов от Казанлък получи докторска титла по астрофизика в САЩ, съобщи пред кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново майка му Цветана Савова.

продължава>

 

37 са личните асистенти в Казанлък

37 лица са станали лични асистенти в помощ на нуждаещи се казанлъчани, съобщиха за радио "Фокус" - Велико Търново от Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък.

продължава>

 

Нито едно заявление за приемна грижа не е подадено в Казанлък

Нито едно заявление не е подадено в Отдел „Закрила на детето” към Дирекция „Социално подпомагане” в Казанлък от семейство, решило да кандидатства за приемно, информираха за радио "Фокус" - Велико Търново от отдела.

продължава>

 

Иван Гороломов: Румен Петков беше заявил, че ще поеме своята политическа отговорност

"Още на заседанието на Изпълнителното бюро на Висшия съвет миналата седмица Румен Петков заяви, че е готов да поеме своята политическа отговорност", заяви в интервю за радио "Фокус" - Велико Търново Иван Гороломов, депутат от БСП в 40-ото Народно ....

продължава>

 

Иван Гороломов: Ако има детски омбудсман, не зная как ще бъде изпълнена със съдържание институцията

„Ако се вземе решение за създаването на институция детски омбудсман, не зная как ще бъде изпълнена със съдържание тя”, заяви за радио "Фокус" - Велико Търново Иван Гороломов, депутат от Коалиция за България.

продължава>

 

"Чимшир Казанлък" ще изнася по света от май градът на розите

"Чимшир Казанлък", под това име и с тази марка ще пътуват по света след май разсадите от вечнозеления вековен храст, отглеждани в града на розите от Българо-холандска фирма, работеща в района на Розовата долина.

продължава>

 

Зам.-министърът на здравеопазването отбеляза празника на Земята в казанлъшко село

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Валери Цеков пристигна в с. Горно Черковище, община Казанлък по повод Празника на Земята, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново.

продължава>

 

НДСВ подкрепят Румен Петков, заяви в Казанлък Емил Кошлуков

Позицията на „Новото време" е, че този вот не беше използван добре, заради желанието на отделни опозиционни лидери, да си направят реклама и да си задоволят егото", заяви на пресконференция в Казанлък лидерът на партията Емил Кошлуков, предаде коресп....

продължава>

 

Сами не можем да оперираме с еврофондовете, твърди кметът на с. Шейново

Няма кмет на кметство в община Казанлък, който да посочи, че се чувства щастлив от реалната възможност да работи в посока опериране с европейските фондове и пари, заяви за радио „Фокус"-Велико Търново кметът на село Шейново Николай Терзиев.

продължава>

 

Учителите рядко поемат ангажимент да водят децата на зелено училище, твърди директор

„Все още има зелени училища, но учителите все по-рядко и по-рядко поемат ангажимента за изведат децата от училище", заяви за радио „Фокус"-Велико Търново директорът на казанлъшкото основно училище „Мати Болгария" Пепа Дукова.

продължава>

 

Исторически музей „Искра” в Казанлък иска пари от Общинския съвет в града

Предстои исторически музей „Искра” в Казанлък да иска от Общинския съвет в града да гласува първите 50 000 лева за началото на археологическо лято – месец май тази година, като след това разходите ще поеме музеят, предаде кореспондент на радио „Фокус....

продължава>

 

Общинският съвет в Казанлък взе важно решение за тракийската гробница “Шушманец”

С 34 гласа “за” при поименно гласуване бе прието проектно-предложението на община Казанлък за реставрация и консервация на тракийската гробница по време на 66-тото заседание на Общинският съвет в Казанлък

продължава>

 

По-малко посетители в Долината на траките

По-малко са туристите, посетили Долината на траките през първите три месеца на тази година. Това показва справка в Историческия музей "Искра" в Казанлък, за посещаемостта на културно-историческите забележителности в района.

продължава>

 

Най-големият проблем на Ясеново е сметопочистването, твърди кметът на селото

Като най-голям проблем, кметът на казанлъшкото село Ясеново Христо Христов определи този със сметопочистването, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Байърли: Розовата долина е люлката на европейската цивилизация

Розовата долина край Казанлък е люлката на европейската цивилизация. Това заяви посланикът на САЩ у нас Джон Байърли, който е на посещение в Казанлък.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж