Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


> КАЗАНЛЪК

Министър Николай Василев се запозна с проблемите на община Казанлък

Николай Василев, министър на държавната администрация и административната реформа пристигна днес в Казанлък, предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново.

продължава>

 

Чуждестранни фолклорни състави няма да вземат участие в тазгодишния Празник на розата в Казанлък

Фолклорни състави от чужбина няма да вземат участие тази година в Празника на розата, провеждащ се в Казанлък, съобщи за радио „Фокус”- Велико Търново един от организаторите Васил Белев.

продължава>

 

Розопроизводители, розопреработватели и търговци договориха в Казанлък цената за розов цвят

Розопроизводители, розопреработватели и търговци договориха в Казанлък цената за розовия цвят, който ще бъде обран по време на предстоящата кампания, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . След дължи дебати те решиха на розоберачит....

продължава>

 

Вазов и Смирненски в национална олимпиада

Дванайсетокласникът Пламен Евгениев от  гимназията с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" в Стара Загора е единственият участник от област Стара Загора в провеждащата се днес в Казанлък национална олимпиада по български език и литература.

продължава>

 

Структура на Единна народна партия ще се учреди в Казанлък

До края на този месец Единна народна партия (ЕНП) ще учреди своя структура и в Казанлък, заяви на пресконференция в града на розите лидерът Мария Капон, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

 

продължава>

 

30 лева за килограм череши в Казанлък

Между 25 и 30 лева е килограмът на пресните череши на пазара в Казанлък.

продължава>

 

Доня Маргарита Асебо посети Казанлък

Доня Маргарита Асебо пристигна в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Тя посети домуващите възрастни хора в дом „Маргарита Асебо” в жилищен комплекс „Изток”

продължава>

 

Казанлък изпревари Парламента

Първият електронен дневен ред на безхартиен общински съвет в България вече ефактв глобалната мрежа.

продължава>

 

Построиха чешма в памет на починало момче от Казанлък

В двора на църквата „Свети Йоан Предтеча” в Казанлък вече тече вода от новопостроена чешма.

продължава>

 

Делегация от Казанлък се завърна от Унгария

Делегация от Казанлък бе на посещение в унгарския град Надканижа, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Двата града са побратимени от близо 20 години.

продължава>

 

Над 200 с оплаквания в Спешния център на Казанлък

Близо 200 граждани на Казанлък и района са потърсили услугите на лекарите от Спешния център в Казанлък през трите празнични дни.

продължава>

 

Приоритет на село Крън е изграждане на канализационната мрежа, твърди кметът

Приоритет в развитието на казанлъшкото село Крън е изграждането на канализационна мрежа и това е основното нещо, което трябва да се направи, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново кметът на селото Теменужка Люцканова.

продължава>

 

Съюзът на ветераните от войните удостоиха казанлъшкия кмет с почетна грамота

Съюзът на ветераните от войните в Република България (СВВБ) въведе в званието почетен член кметът на община Казанлък Стефан Дамянов

продължава>

 

Програма за роми, закрито училище и продажби

12 въпроса, свързани с продажба на общинска собственост -земя и сгради, обявени по закона за приватизацията или разпореждането с общинско имущество внасяза разглеждане в общинския съвет на Казанлък днес кметът на общината Стефан Дамянов.

продължава>

 

Приеха Общинска стратегия за демографско развитие на община Казанлък

Общински съвет - Казанлък прие проекта за Общинска стратегия за демографско развитие на общината за 2008 – 2020 година, предаде кореспондент на радио "Фокус" - Велико Търново.

продължава>

 

Край на безводието в Черганово

Късно снощи бе отстранена  аварията, заради която 13-сет дни жителите на село Черганово бяха без питейна вода. След седмица търсене на авариралато място, екипи на В и К Казанлък  локализираха мястото на теча- южно от пътя  между селата Черганово и....

продължава>

 

Казанлъшки ученици спечелиха интелектуален интернет турнир

Двама ученици от казанлъшката Професионална гимназия “Иван Хаджиенов” – Станислав Пращаков и Антон Будов са сред призьроите на интелектуалния турнир

продължава>

 

Село 14 дни вече е без вода

Вече 14-ти ден жителите на казанлъшкото село Черганово са без вода. Причината е голяма, но все още неустановена като място авария по водопроводната система към селото. заради рекордното безводие, без аналог за последните 50-сет години.

продължава>

 

Иван Лапчев е новият председател на ДСБ в Казанлък

Иван Лапчев е новият председател на казанлъшката структура на ДСБ, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Решението за избора бе оповестено на специална пресконференция на партията. Лапчев е избран по време на отчетно-изборното събран....

продължава>

 

Почистиха парк „Тюлбето” в Казанлък

Повече от 30 младежи от различни казанлъшки училища се събраха на входа на парк „Тюлбето” и започнаха организирано почистване на парка, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

продължава>

 

Включват розопроизводителите в системата за национални доплащания

"Тази година розопроизводителите ще бъдат включени в системата за национални доплащания - това бе отговорът на министър Нихат Кабил след изпратеното от мен и Марко Мечев писмо, в което запитахме какво предвижда Министерството на земеделието и продово....

продължава>

 

Досегашният закон за допитване до народа не работи, според Иван Гороломов

На пресконференция в Казанлък депутатът от 40-ото Народно събрание Иван Гороломов от БСП представи някои от основните приоритети на комисията по местно самоуправление, Регионална политика и благоустройство и комисията по вътрешна сигурност и общес....

продължава>

 

Фондация "Тео" в помощ на млади учени

Фондация “Тео” учредиха 7 бивши възпитаници на талантливия казанлъшки учител-физик Теодосий Теодосиев.

продължава>

 

Нов завод за лекарства отвори врати в Казанлък

Нов завод за производство на фармацевтични субстанции от растителен произход отвори врати в Казанлък, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

продължава>

 

Казанлък продължава сътрудничеството си с Луксор, Египет

Казанлък ще продължи сътрудничеството си с град Луксор, стана ясно по време на пресконференция, дадена от кмета Стефан Дамянов по повод завръщането му от Египет.

продължава>

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: