Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Отпуснаха помощи за деца и младежи с увреждания в Казанлък

Общинските съветници в Казанлък отпуснаха помощи за деца и младежи с увреждания, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново. Със свое решение № 815/28.03.2008 г. общинските съветници решиха да дарят заплатите си за м. март в размер 2 821,50 лв. за лечението на Цветомир Стефанов – Цеци (4 г.), който беше болен от тежка форма на левкемия. Малко преди средствата да бъдат преведени по сметката на детето, то почина в болница в Швейцария.
Днес местните старейшини решиха 1000 лева да получи майката на Радослав- Десислава Димитрова, за да бъдат покрити разходите по периодичните пътувания в Русия, където се провежда лечението на момчето. То е болно от парциална атрофия на зрителния нерв, миопатия, ретинопатия. В Русия е извършена успешна операция на окото. За да има ефект операцията е необходимо няколко пъти последователно да се извършва стимулация, за което семейството има нужда от доста средства за пътуване, престои и за самото лечение.
1 821, 50 лева ще получи и 3-годишният Александър Петров от село Крън. Той е с диагноза оклузивна вътрешна хидроцефалия и съдова аномалия с аневризма на v.magna galena. Необходими са средства за интервенция извън България, където има необходимата апаратура. В 4-членното семейство работи само бащата на детето. На заседанието си Общинският съвет все решение да отпусне и помощ от 400 лева на 30-годишния Деян Минчев от село Горно Черковище. Средствата отпуснати от бюджета са за лекарства и консумативи, както и други извънредни ситуации, които не попадат в списъка на НЗОК или се заплащат частично. Деян е с диагноза умерена умствена изостаналост, спастична квадрипареза, състояние след атри-вентикурално аностомоза по повод вътрешна хироцефалия и е с ТЕЛК за психическо заболяване. Работещ в семейството е само бащата на Деян.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: