Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Младежки обмен в Кипър

Петима младежи от МЦР-Взаимопомощ взеха участие в младежки обмен «Еко спорт» по програма „Младежта в действие” от 23 до 29 септември 2013 г., в гр. Лимасол, Кипър.  Интересното в случая е, че казанлъшката организация «Взаимопомощ»  е помогнала по разписването на проекта на семинар за контакти в Полша. Името на проекта е пряко свързано с неговата същност. Участие взеха по 5 представители от 6 държави – Кипър, България, Румъния, Естония, Италия и Полша. Домакините от Кипър предразположиха всички с изключителното си гостоприемство и позитивизъм. Седмицата измина неусетно в игри, спортни знаимания и забавление. Програмата включваше различни игри за опознаване, уъркшопи с еко насоченост, интензивна спортна програма, разходки в планината и, разбира се, международни културни вечери, по времето на които младежите имаха възможност да представят различните традиции и обичаи в страните си. Българската група представи държавата ни с живо изпълнение на гайда, традиционни български ястия, като лютеница, суджук, феле Елена, сирене и др.

Проектът имаше за цел да популяризира спорта като цяло. Кулминацията му беше вело обиколката на града, в която взеха участие всички младежи. Всеки носеше тениска с името на проекта и с еко послание, като групата беше ескортирана от кипърската полиция.

Последният ден беше изключително емоционален за всички. Само за една семдица различните групи се бяха обединили в една – всеки бе създал скъпи приятелства – сълзите в очите бяха доказателство за това. За съжаление всички трябваше да се приберем по родните си градове, но всеки отнесе със себе си незабравим и топъл спомен.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: