Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Проект "Екологично Развитие Три"

Проект "Екологично Развитие Три" е новото предизвикателство на младежите от СНЦ "МЦР - Взаимопомощ". След големият успех на проектите "Екологично развитие едно" през 2011 и "Екологично развитие две" през 2012, язовир Копринка отново ще бъде посетен от 12 млади ентусиасти и техните последователи и отново ще бъде почистван. Ето и повече информация за него:

Еко фест Копринка и тази година няма да подмине нашия град. За трети пореден път младежите от СНЦ „МЦР- Взаимопомощ” ще осъществят своя проект от поредицата „Екологично развитие”. Той се субсидира от програмата „Младежта в действие”.

Отново 12 доброволци по Европейска доброволческа служба, този път от Италия, Полша и Словакия, ще пристигнат в нашия град и ще предадат опита от своите страни, както и ще организират Еко фест Копринка 2013. Предвидени са различни дейности, които се фокусират около грижата за околната среда и засилване на европейското съзнание сред младите хора в община Казанлък: заснемане на къси еко филми, откриване на Стена на доброволчеството, провеждане на междукултурни вечери, на които да бъдат представени страните-участници, озеленяване, работни ателиета, посещения в местни училища, и не на последно място, организиране на Еко феста, който ще съчетае почистването на територията около язовир Копринка с музикални, артистични и спортни мероприятия, който тази година ще бъде подкрепен финансово и от Община Казанлък.. По време на проекта ще се води и блог на английски език.

Трите групи се състоят от по 4 доброволци. За добро или за лошо, дамите имат почти пълно мнозинство- 10 от 12 доброволци. Участниците от Италия са подбрани от организацията YouNet: Илария Меноти (25 г.), Диана Пинтус (27), Федерико Лазари (29) и Мария ди Чезаре (23). Отборът от Словакия се състои само от дами и е селектиран от организацията „Културен център Активити”: Владимира Храдецка (28), Татяна Паучинова (27), Яна Викториушова (27) и Вероника Школикова (21). Полските доброволци са подбрани от две организации- TWIP и дружество „Един свят”. Ето и кои са те: Юстина Секула (23), Йоана Янковяк (24), Патрик Залашински (22) и Марика Турска (23). Освен доброволците по ЕДС, в България се завърна и един бивш доброволец- Ладислав Боднар, потвърждавайки думите, че няма бивши доброволци, а само настоящи.

Проект „Екологично развитие-3” се осъществява със съдействието на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, Посолството на Република Полша в Република България, Община Казанлък и Италианският културен институт в България.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: