Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обновена е материалната база в повечето казанлъшки училища

Обновена е материалната база в повечето казанлъшки училища . За текущи ремонти бяха отпуснати близо 200 000 лева, а за капиталови - близо 1 000 000 лева. През лятото на 2007 година в училищата бяха спечелени 10 проекта по модул “Спорт в училище”, 1 проект по модул “Достъпна архитектурна среда”, 1 проект по модул “Ритуализация на училищния живот”, 18 проекта по модул “Извънкласни дейности и занимания”, 1 проект по “Енергийна ефективност” и други.
Подновена бе дограмата в ОУ ”Никола Вапцаров” и гимназия “Петко Стайнов”, като стойността й бе 110 хиляди лева. Изграден бе и асансьор за деца със специфични образователни потребности на стойност 74 хиляди лева. Община Казанлък се погрижи и за математическата гимназия “Никола Обрешков”. Там също се поднови дограмата и отоплителната инсталация за сумата от 130 хиляди лева. Още 61 хиляди лева се вложиха в изграждането на надстройка за компютърна зала.
С обновен физкултурен салон новата учебна година ще посрещне и ОУ ”Доктор Петър Берон” в село Овощник. В учебното заведение е реконструиран и учебният корпус. За целта са отделени 70 хиляди лева.
Ремонтни дейности на стойност 80 хиляди лева бяха извършени и в СОУ ”Антин Първи” на актовата зала.
Откриването на учебната 2007/2008 година ще се отбележи тържествено в училищата в община Казанлък на 15 септември с издигане на националното знаме, изслушване на националния химн и посрещане училищното знаме.
Близо 700 първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг. Всички те ще получат подарък от община Казанлък с пожелание за успехи и щастливи мигове в училище. На 15 септември кметът Стефан Дамянов ще посети ПМГ ”Никола Обрешков”, ОУ “Никола Вапцаров” и гимназия “Петко Стайнов” и ОУ ”Доктор Петър Берон” в село Овощник. Всички учебни заведения, които градоначалникът не успее да посети, ще получат поздравителни адреси.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: