Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В продължение на кампания „Торенатност между поколенията”


„Възрастните хора не са били по-различни от нас и ние един ден ще станем като тях”
 
По повод 29 април – европейски ден на солидарност между поколенията МЦР-Взаимопомощ и United Avangard Artist към НЧ „Възродена Искра-2000”, продължиха съвместите си акции и работа с дом за стари хора № 1 и 3 в град Казанлък.

Партньорството датира вече няколко години, през които доброволците радват старите хора, включвайки ги в общи дейности с младите хора, карайки ги да се чувстват полезни и ангажирани.

 

Акцията стартира на 11 и 12 април и беше подкрепена от Надежда Господинова и разсадник Овощник - Стоян Господинов, които предоставиха за засаждане различни сортове дръвчета. Тя продължи на деня на солидарността между поколенията с поливане на дръвчетата, укрепване с допълнителни колчета, превързване, като общите инициативи ще продължат, като младите и възрастни хора ще се грижат заедно за тях в бъдеще-поливат, прекопават, пръскат, варосват и т.н.

МЦР-Взаимопомощ подготви проект, с които кандидаства към краен срок 1-ви май пред Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, дейност 2 „Европейска доброволческа служба”, по който в продължение на 16 месеца ще пристигнат 4 доброволеца от Испания и Италия, които в дейността си ще подпомагат дом за стари хора № 1 и 3, и Дневен център за деца с увреждания в град Казанлък.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: