Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Последни новини от МТС “АРСИС”

ШКОЛАТА ПО ИЗКУСТВАТА НА ТВАРДИЦА – МОЛДОВА ГОСТУВА В КАЗАНЛЪК

На 29.05.08 в Казанлък пристигна директорката на школата по изкуствата от Твардица /пише се с “А” – на руски няма “Ъ”/ Тераклийски район – Молдова – Анна Тукан заедно със своите невероятни авангардни облекла. Те са направени от отпадъчни трудно рециклируеми материали. Манекените на Анна Тукан показват голямо разнообразие от над 100 модела авангардни дрехи, даващи втори шанс на използвани опаковки от детски десертчета, капачки от безалкохолни напитки, бира и найлонови торбички. Анна се занимава с  подобен род изкуство вече пета година. Участва в множество дефилета в Кишинев и други молдовски градове. За първи път представя облеклата си извън Молдова.  На 30.05,08 дефилира на сцената на “Сити център” – София, където бе аплодирана от  публиката, присъствала там по повод  фестивала “От деца за деца”. На 04,06,08 на  сцената на ДНА – Казанлък заедно с балетите “Ритъм” и “Финес” съвместно с  МТС “Арсис” манекените на Анна Тукан дефилираха и обраха овациите на публиката. На 06,06,08 участва и на  “Събор за любителско творчество Бургас – 2008” като специален гост на организаторите, а на 08,08,08 и  като част от празничното шествие  на Празника на розата в Казанлък. Анна Тукан е поканена в Казанлък от Общински съвет на Казанлък и   НЧ “Възродена искра”. Нейното посещение в града ни е следствие визитата на Младежка театрална студия “АРСИС” в Молдова през миналата година, където те бяха гости на школата по изкуства в Твардица, реализирайки своето четиридневно турне със спектакъла “Шпионка в черепа “ на Румен Сомов под режисурата на Мая Стоянова.

МТС АРСИС СЪС ДВЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ЗА ЕДИН ДЕН В СОФИЯ.

На 30,05,08 МТС “АРСИС” изнесе богата програма от буфосинхронади и изпълнения на български популярни песни на сцената на “Сити център” – София, открита по повод провеждащия се фестивал  “От деца за деца”. Статуетка и грамота получи студията след  изпълнението си  на пиесата “Секси зайци и мръсни танци” от Румен Сомов под режисурата на Мая Стоянова. Представлението се игра в зала МТИ на НДК и успя да зарадва многобройната публика, която бе изпълнила залата.

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ПОСРЕЩНА ТАЛАНТИТЕ ОТ  МТС “АРСИС”, КОИТО ИГРАХА “СЕКСИ ЗАЙЦИ И МРЪСНИ ТАНЦИ”

След премиерата на  “Секси зайци и мръсни танци” на Румен Сомов и режисьорката Мая Стоянова в Казанлък по време на “Чудомировите празници” местен бизнесмен,  който е родом от Гоце Делчев откупи и организира пътуването, пребиваването и реализирането на постановката в красивия планински град. Много овации събраха младите актьори на “Арсис” след изнесеното в деня на детето представление. На студиата за първи път се случва подобен род откупване на представление на толкова голямо разстояние от Казанлък.


ОТЛИЧИЕ ЗА НАЙ-ДОБЪР КОМЕДИЕН СПЕКТАКЪЛ  ДОНЕСЕ МТС “АРСИС” ОТ “СЪБОР НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО – БУРГАС 2008”


При препълнена зала и много аплодисменти на 06,06,08  на сцената на  читалище “Просвета” играха актьорите на “Арсис”.  Организаторите на фестивала бяха възхитени от  чудесната игра на актьорите представили комедията “Секси зайци и мръсни танци” от Румен Сомов. Режисьорката Мая Стоянова получи специална покана за извънфестивални участия в Бургас. Всички актьори получиха индивидуални награди от организаторите.

МТС “АРСИС” УЧАСТВА В ПРОГРАМАТА НА КОНКУРСА  ЗА ЕСТРАДНИ ПЕСНИ “ЕДНА БЪЛГАРСКА РОЗА”

На провелия се в ДНА - Казанлък  фестивал за естрадна песен “Една българска роза” на 07,06,08 актьорите от “Арсис” участваха извънконкурсно с една буфосинхронада  -  “Пещерен човек” от Мая  Стоянова и един монолог от Румен Сомов – “Приказка за неволята”
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: