Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Кметът Галина Стоянова се срещна с участнички в конкурса „Царица Роза 2013“

26 момичета от средните училища в Казанлък, които през настоящата година са абитуриентки, се срещнаха днес с кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Красиви и очарователни, те са заявили своето желание да се участват в конкурса спектакъл „Царица Роза“. Момичетата са от ПМГ „Никола Обрешков“, СОУ „Екзарх Антим І“, ХГ „Св.св. Кирил и Методий“, Гимназия „Петко Стайнов“, Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт, Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм и Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“.

Царица Роза ‘2012 Нели Славова, подгласничката на Царица Роза ‘2011 Боряна Назърова - модел и лице на „Хайлайф“ за 2012 г.,  Антония Драганова и служители в отдел „Култура и туризъм“ в община Казанлък проведоха поредица от срещи с абитуриентки от училищата в община Казанлък. За десет дни  - от
25 март  до 2 април 2013 г. те се срещнаха  момичетата, които завършват тази година своето средно образование. 26 абитуриенти заяви своето желание да се явят на уникалния за България конкурс „Царица Роза“ и всяка една от тях има шанса да стане победителка.

 Основната цел на този конкурс е да бъде показана красотата на българката в нейната роля на Царица на цветята. А Казанлък е центърът на България и столица на Долината на розите и тракийските царе. Затова неслучайно казанлъшки момичета носят царската корона.

Кметът Галина Стоянова поздрави момичетата за тяхното желание да се включат в този вълнуващ спектакъл на младостта и красотата и ги призова да приемат това не като състезание, а като възможност да се опознаят, да се подкрепя и да се забавляват.

След първата си среща заедно и с кмета на община Казанлък момичетата ще се съберат отново на 18 април в 12.00 часа в залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4.  За да протече подготовката им в конкурса вълнуващо и незабравимо, Община Казанлък е подготвила специална програма за тях от 18 април до самия конкурс. Финалът ще се състои на 10 май 2013 г. от 19.00 часа в голямата зала на ДК „Арсенал“.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж