Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшки доброволци на посещение в Полското училище в София

На 16.03.2013 г. в гр. София се проведе посещение на доброволците и членове на МЦР-Взаимопомощ и театрално студио United Avangard Artist към НЧ „Възродена Искра 2000” в Полското училище по покана на Директорката и със съдействието на Сандра Топалска, специалист по информационните въпроси на Посолството на Република Полша в България.

Идеята за това възникна още през ноември 2012 г., след посещение на Полския посланик в гр. Казанлък, по време на конференция „Полша-неоткритото съкровище”, за чието събитие беше изработена арт инсталация с известни личности и открития, свързани с Полша. В инсталацията, изработена в цветовете на полския флаг-бяло и червено влизат личности, като Мария Кюри, Папа Йоан Павел II, Ернест Малиновски, Казимерш Функ, Людвиг Заменхов, Коперник и открития, като радиоактивността, витамина Б1, изкуствено създадения език Есперанто, бронежилетката, луминисцентната лампа и т.н. Същата беше представена от Милена Кънчева, сътворила образите и изображенията в оригинален, плакатен стил.

 

Гостите, присъстваха на събитие по повод изпращането на зимата и посрещането на пролетта, известно в Полша. Посещението беше и част от предстоящия документален филм „Избери живота“ засягащ проблемите с наркозависимите  осъществяван със съдействието на сдружение избери живота и МЦР-Взаимопомощ

Представителите на МЦР-Взаимопомощ бяха приятно изненадани с добре свършената подготвителна работа на домакините с табло за младежката организация относно деня на Полша в Казанлък със снимки и кратка информация.

United Avangard Artist към НЧ „Възродена Искра 2000” загаднаха своята полска връзка чрез участието на полската доброволка Дорота Ридел на „Взаимопомощ” във филмов проект, относно превенция на СПИН и участието на училището в  нов проект.
След събитието отпътуваха за Благоевград, където театралната студия пред студенска аудитория филма „Трябва да съм луда”.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: