Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Идва - Еко Фестивал Копринка 2013

СНЦ „МЦР – Взаимопомощ” набира ДОБРОВОЛЦИ за провеждането на Еко Фестивал Копринка 2013

 

 

Какво ще прави доброволецът?
- ще взема участие в екологичните дейности по време на Еко фестивала.
- ще комуникира с чуждестранните доброволци.
- ще помага при организацията на съпътстващи събития - партита, представяния на България и на държавите на чуждестранните доброволци (Италия, Словакия и Турция).
- ще разпространява рекламни и печатни материали.
- ще участва в заснемането на еко филми.

Кога?
•    от 15.05 до 15.07.2013
•    плаващо време в зависимост от възможностите на доброволците
•    работа по предварително уговорен график, съобразен с възможностите на доброволците

Подходящият доброволец е:
•    млад човек
•    отговорен
•    с достатъчно свободно време
•    всеки друг, който има интерес в областта на екологията


Резюме на Еко фестивал Копринка 2013

Проектът ще даде възможност на участващите доброволци да бъдат включени в съвместната дейност на организацията ни с различни институции за организирането на  еко конференция, местен еко фестивал «Копринка», включващ почистването на язовир Копринка, различни работни ателиета за рециклиране на хартия и компостиране, представяне на екологични, туристически и акредитирани по ЕДС организации, заснемане и излъчване на късметражни екологични филми, представяне на екстремни спортове, скаутски дейности и йога, изработване на трашарт и изработване на убежища за животни. Заснемане на документален филм за събитието. Доброволците в него ще изпълняват различни роли на фотографи, сценаристи, режисьори, писатели и художници. Организацията включва дейности за вашите уши, очи и всевъзможни сетива. Дейностите ще отбележат и Световния ден на екологията – пети юни.
Проектът ще даде на дванадесет ЕДС доброволци от Турция, Словакия, Италия и младите хора от региона в продължение на два месеца възможност да установят, че имат общи ценности с младежите от другите страни, като разработват художествени изделия заедно и преплитат в тях междукултурните си различия. Един доброволец ще работи с местен вестник, за издаването на младежки бюлетин „ДоброволциТЕ”, който ще се публикува в разширен електронен вариант.


Ако сме запалили интереса Ви, попълнете формуляра в прикачения файл и го изпратете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 30 април 2013 г. Заявки за участие могат да се подават и след тази дата.
Изтегли заявление: formuliar-za-kandidatstvane_2013.doc

Резюме – организация:

Младежки център за развитие-Взаимопомощ е акредитирана по ЕДС (Европейска доброволческа служба) организация от Европейската комисия под номер BG – 20012– 28 за посрещане и изпращане на доброволци. Досега организацията е посрещнала деветнадесет доброволци – Агат (Франция), Раминта и Людас (Литва), Ферхан (Турция), Александра  и Дорота (Полша), Ладислав (Словакия), Мери, Мария, Даяна и Наташа (Македония), Джорджина, Петер и Андреа (Унгария), Андреас, Юргис, Инга, Лаура и Егелс (Латвия).  Изпратени от България са общо 4 български доброволци, а именно Георги и Венцислава в Словения, Веселина в Унгария и Яна в Италия. Предстой изпращане на още 3-ма доброволци.
Организацията работи в сферата на екологията, културата и изкуството, осигурява изяви за млади таланти и поддържа контакти с международни организации.

За повече информация:
електронна поща:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Facebook: Сдружение Взаимопомощ

Заявление за доброволчески дейности по време на Еко Фестивал Копринка (15 май- 15 юли 2013)

Какво се случи през 2012 - можете да видите от 4-те филма:

Хоби ТВ - Екологично развитие2 - еп.4 
Хоби ТВ - Екологично развитие2 - еп.3 
Хоби ТВ - Екологично развитие2 - еп.2 
Хоби ТВ - Екологично развитие2 - еп.1 

Още информация: ydcma.org

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: