Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„МЦР-Взаимопомощ” изпрати през 2012 в чужбина трима доброволци от България по ЕДС

През изминалата 2012 г. „МЦР-Взаимопомощ” изпрати в чужбина трима доброволци от България по Европейска доброволческа служба. За да изпратиш и посрещнеш доброволец по Европейската доброволческа служба на програма „Младежта в действие” е необходимо да получиш специална акредитация, която се взима трудно.

Казанлъшката младежка организация е публикувана в базата данни на Европейската комисия, като акредитирана организация. Ето и самият сайт: http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_form_en.cfm?EID=22000222197

 


Миналата година Веселина Недкова от София стана доброволка по проект на фондация в Унгария, по които тя работи с хора с увреждания-аутисти. Фондация „Симбиозис” си има ферма за животни, чрез която показва как хората с увреждания могат да се адаптират и да помагат в гледането на животни, сеене, торене на растения и дейности за уплътняване на свободното им време. Веселина все още е в Унгария, но тя ще се завърне в България до края на февруари 2013 г.


Други доброволци Георги Ласков и Венцислава Рачева от Пловдив представиха България в Словения отново с „Взаимопомощ”. Тяхният доброволчески проект беше за два месеца, в които те организираха Камник фестивал, младежки обмен „Е-Природа”, и собствен проект свързан с изкуство. Посрещащата организация на доброволците е Младежки център „Клокотница”, с които не веднъж „Взаимопомощ” си партнират.


След няколко дни в Италия ще замине Яна Василева от София, отново с изпращаща организация „Взаимопомощ”, като доброволката ще работи за организация „Юнет”, с която младежите ще си партнират по третата част на проекта „Екологично развитие”, по който отново ще се почисти язовир Копринка през юни 2013 г. , за целта италианците ще изпратят четирима доброволци в града на розите. Яна ще работи с дейности на открито и представяне на различни ролеви игри в училищата в Болоня.


През юни 2013 г. от България ще заминат и двама доброволци на „Взаимопомощ” от клуба в София на проект в Полша за 1 месец с организиране на спортни дейности.


Всеки, който иска да бъде част от Европейската доброволческа служба и изживее моменти, като тези, които ще изживеят посочените по-горе доброволци може да се свърже с „Взаимопомощ” на е-майл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Европейската доброволческа служба е по програма „Младежта в действие”, по която ЕС покрива всички разходи на доброволеца по време на пребиваването му в друга страна.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: