Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Копринка посрещна младежи от три страни за годишнината от присъдиняване на България в ЕС

На 7-ми декември  Народно читалище „Пробуда” с. Копринка, в партньорство със СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” отбелязаха 5 години от влизането на България в Европейския съюз. Събитието започна с кратка история на влизането на България в ЕС, както и видео от тържеството.

Чуждестранните гости доброволци на МЦР-Взаимопомощ в Казанлък Дорота от Полша (по проект „Екологично развитие 2”, финансиран от НЦЕМПИ) и Юрдис от Латвия (по проект „Ново искане”, финансиран от НЦЕМПИ) разказаха за страните си и организираха викторина чрез интересни въпроси за историята, културата, географията и демографията им. Имаше и танци...

 

Представители на читалището представиха българи, прославили родината ни по света, а именно Асен Йорданов, български изобретател, инженер и авиатор със световна известност. Йорданов е смятан за основател на авиоинженерството в България и има съществени приноси в развитието на американската авиация. Йорданов залив на Земя Греъм в Антарктика е наименуван на Асен Йорданов.

Презентациите продължиха с представянето на изобретателя на брауновия газ българина Илия Вълков. Той e един от най¬-големите български и световни химици на всички времена. Смята се за откривател на т. н. браунов газ и на цялата физико¬химия на имплодиращото горене на брауновия газ със съпътстващото го отделяне на свободна енергия от физически вакуум и многобройните уникални свойства на този процес, върху който е работил над 30 години. Създаденият от него генератор използва водата като гориво.

Празникът продължи с подреждане на пъзел, съставен от Европейските страни и техните столици.
Рекламните материалите за информация относно Европа и Европейският съюз бяха осигурени от Европа Директно-офис Казанлък.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: