Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полският посланик на визита в Казанлък

Различни събития в рамките на Деня на Полша в Казанлък ще се проведат на 15 ноември, четвъртък, между 11:00 и 17:00 в Исторически музей „Искра”, под патронажа на Н. Пр. д-р Лешек Хенсел, посланик на Република Полша.

По инициатива на СНЦ „Младежки център за развитие- Взаимопомощ” ще бъде организирана конференция за младежи под надслов „Полша- неоткритото съкровище”. Гостите ще имат възможност също така да се насладят на специална арт-инсталация, на прожекция на полски игрални и документални филми, както и на традиционни полски танци и полска храна. Отбелязването на Деня на Полша в Казанлък е подпомогнато от НЧ „Възродена искра-2000”, Полският културен институт и Национален център „Европейски младежки програми и инцитиативи”.

 

Това не е първият път, когато младежите от „Взаимопомощ” организират подобни интеркултурни дейности: през 2010 г. те поканиха френски, германски и чешки доброволци, които да представят страните си, а през март тази година те организираха вечери на Латвия, Литва, Македония, Словакия, Унгария и Полша с помощта на 15 доброволци по Европейска доброволческа служба.Николай Иванов, Младежки център за развитие- Взаимопомощ

 

ДЕН НА ПОЛША В КАЗАНЛЪК - ПРОГРАМА

Организира се от Младежки център за развитие „Взаимопомощ”

Всички дейности ще се осъществят на 15 ноември 2012 г.,четвъртък.

11:00 – 12:30 Конференция за ученици „Полша- неоткритото съкровище” (в Историческия музей). Конференция за историческите отношения между България и Полша, известни личности от Полша и важни събития от историята на Полша. Представяне на арт-инсталация. Паралелна прожекция на полски документални филми (провежда се в съседно помещение, продължава по време на цялата конференция).

12:30 – 14:00 почивка

14:00 – 15:30 Конференция за ученици „Полша-неоткритото съкровище” (в Историческия музей). Конференция за историческите отношения между България и Полша, известни личности от Полша и важни събития от историята на Полша.

16:00 – 17:00 Полска музика, храна и традиции. Интеркултурна вечер за опознаване на полската култура и традиции (с участието на доброволци от Полша и на членове на Полския клуб в Стара Загора).


Всички дейности са под патронажа на Н. Пр. Лешек Хенсел, посланик на Република Полша в Република България. С любезното съдействие на Полски културен институт - София.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж