Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Разкриха нелегална работилница за оръжие в Бузовград

Двама казанлъчани са задържани при акцията на старозагорските антимафиоти
На  13.05.2008 г. при акция на  сектор “Борба с организираната престъпност” при ОДП – Стара Загора, в с. Бузовград, общ. Казанлък бе открита  незаконна оръжейна работилница.


В момент на преработване на газови  пистолети в бойни са задържани Р.Н. (49) от Казанлък  и съгражданинът му Х.В. (54).  При извършения оглед са намерени и иззети различни по вид и марка газови пистолети в различна степен на преработка в бойни: четири напълно преработени в бойни газови  пистолета, 19  пистолета в процес на  преработка и 13  - непреработени. Иззети са  и 150 бойни патрона кал. 9х19 мм, 22 – кал.7,65 мм, 30 – кал.5,56 мм и още 48 от  различен калибър; множество  части  за  оръжие; прибори; инструменти и  екипировка за производство на оръжие.

Работилницата се е помещавала в къща, наета от Р.Н. преди няколко месеца. Оръжието е била предназначено за въоръжаване на престъпни групировки от страната и чужбина.
Срещу  лицата  е  повдигнато  обвинение  по  чл. 337  и  339  от  НК.

Преди шест години (на 20.12. 2001 г.) Р.Н. е бил задържан,  в момент на преработване на оръжие с друг съучастник в нелегална работилница в Казанлък. В момента е в изпитателния срок на условна присъда за това престъпление.
Работата по случая продължава.

 

 

 Кражби
На  14.05.2008 г. в  09.00 ч.  в Полицейски участък – Павел баня е получено съобщение, че  неизвестно лице, чрез взломяване на катинара на  входната  врата, проникнало в  помещение за изваряване на ракия  в  югозападния край на с.Горно Сахране и извършило кражба на 3  медни охладителни серпентини и комплект охладител на обща стойност около 1500 лв. По случая работи РПУ – Казанлък.

На 15.05.08г. в 04.40ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че е задействала  локална аларма  на магазин за железария на бул."Ал. Батенберг". При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало в обекта и    извършило кражба на 840 лв. По случая работи РПУ – Казанлък.
           
На  14.05.2008 г.  в  12.30 ч.  в РПУ – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице влязло през терасата в апартамент на ул."Скобелев" и извършило кражба на 25 гр златни накити. По случая работи РПУ – Казанлък.
           
На 14.05.2008г. в 20.15 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от частен дом в кв. “Изток”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ, проникнало в апартамента и извършило кражба на   2250 лева, 1000 евро, 6 златни пендара, 3 златни пръстена, колие и гривна. Щети в процес на изясняване. По случая работи РПУ – Казанлък.
 
На 14.05.2008г. в 19.40 ч. в РПУ – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от товарен автомобил “Ивеко”. При извършената проверка на място е установено, че водачът спрял товарния автомобил на бензиностанция  източно от гр.Казанлък. След като посетил бензиностанцията, мъжът установил липсата на около 12 000 лева от кабината.  Работата по случая продължава РПУ – Казанлък.

Разкрито престъпление
На  14.05.2008 г.  в  12.45 ч.  в  Полицейски участък - Гурково е получено съобщение от 51-годишен мъж от Гурково, че в  местността “Кук – дере” на 1 км югоизточно от с.Паничерево е спрял  товарен автомобил “Ивеко”. Водачът му – 44-годишен румънски гражданин заявил, че неизвестно лице, което качил на автостоп му откраднало мобилен телефон “Нокия 1600”,    кутия  цигари и неустановена сума пари. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от С.М. (25) от Николаево. По случая работи РПУ – Казанлък.

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: