Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Накано благодари на Казанлък


 Община Казанлък получи благодарствено писмо от кмета на град Накано, префектура Нагано,  Япония, г-н Харуйо Отагири. Кметът на японския град благодари на  кмета на община Казанлък Галина Стоянова за това, че Казанлък е имал свой посланик на Празника на розата в Накано -  Царица Роза ‘2011 Симона Петкова.

Кметът Отагири  споделя, че нейното участие  в официалното откриване на празника е допринесло за успешното начало на събитието. Празникът се провежда от 1 до 24 юни и тази година е бил посетен от 84 000 души. Чрез българската Царица Роза Накано и Казанлък са имали възможността да установят контакти, които биха могли да се развиват активно в бъдеще, тъй като и в двата града се организира празник на розата.

С пожелания за задълбочаване на културните връзки между Япония и България и за все по-голямо благоденствие и развитие на Казанлък чрез неговия символ – розата, завършва писмото си  Харуйо Отагири.

Галина Стоянова благодари за топлите думи и подчерта, че е изключително радостна от факта, че Казанлък намира толкова много приятели в Япония и че връзките на българския град на розите с японски градове непрекъснато се разширяват и придобиват нови измерения.

В рамките на празника в Накано посланикът ни в Япония Любомир Тодоров и Симона Петкова са засадили казанлъшки маслодайни рози в парка на града „Иппонги”. А от името на кмета Галина Стоянова  Царица Роза ‘2011 връчи на кмета Харуйо Отагири паметен плакет на Община Казанлък.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: