Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Нели Славова - новата царица на Казанлък


 Нели Славова е новата царица роза на Казанлък. Тя бе избрана и коронясана преди час в Казанлък, в две отделни церемонии.  Новата казанлъшка царица е възпитаничка на Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" в Казанлък. Досегашната казанлъшка царица Роза -Симона Петкова също бе възпитаничка на Хуманитарната гимназия. Нейни подгласнички станаха Ивона Балъкчиева и Миглена Георгиева. 

Новата казанлъшка царица се оказа и избора на интернет потребителите от Казанлък, в специално проучване на сайта друг интернет портал.
В него Нели Славова отново е фаворитка с 2 182 гласа от над 7 хиляди компютъра ,участвали в гласуването.

По традиция новата казанлъшка царица като получи награди две пътувания до Япония, бижута и сувенири, както и сертификат за обучителна програма за кариерно развитие.

Всички участнички в тазгодишния конкурс получиха и мобилни апарати от спонсор на Фестивала на розата.

Тазгодишната церемоня по избора на царица Роза бе приет твърде нееднозначно и с доста противоречиви впечатления от казанлъчани.
За разлика от предишни години този път спектакълът за избор на царица Роза бе в основната си част поет от състава на Старозагорската опера, ,с тяхната най- нова постановка.

В същото време за представянето и дефилето на 10-те претендентки за короната на царица не бяха отделени повече от 20-тина минути в целия спектакъл, продължил повече от два часа, без антракт.

Девойките се представиха за кратко в народни носии, статични портрети на екран и с цигански танц. Финалният ту, бе с официални тоалети, но твърде недостатъчен за публиката, за да избере най- достойната за царица.

Изнервени от дългото чакане да видят претендентките за короната, част от зрителите напуснаха залата далеч преди финала на спектакъла.
Жури , председателствано от Анре Тике - зам. кмет и общинска съветничка от френския град Грас, който гостува на приятелски Казанлък за празника на розата с официална делегация, избра Нели Славова за фаворитка за короната на царица Роза.

Видимо развълнувана новата царица благодари на жури и публика за доверието.

За първа година новата казанлъшка царица се избира и коронясва в една и съща вечер. След края на спектакъла за избор на царица Роза, Нели Славова и нейните две подгласнички поеха към площад „Севтополис" сред шпалир от факли.

Новата казанлъшка царица ще води празничното шествие на 3-ти юни в Казанлък, което е кулминацията на Фестивала на розата .

Информация Деляна Бобева

http://gallery-kazanlak.com/thumbnails.php?album=278&page=1 - Качени са снимките от Избора и Коронясването на Царица роза 2012 - Нели Славова, Снимки от Издигането на знамето, празника на града и пленера в парк Розариума. С дата 01.06.2012 те са 205 броя. Приятно гледане!

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж