Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Приоритет на село Крън е изграждане на канализационната мрежа, твърди кметът

Приоритет в развитието на казанлъшкото село Крън е изграждането на канализационна мрежа и това е основното нещо, което трябва да се направи, заяви за радио „Фокус”-Велико Търново кметът на селото Теменужка Люцканова. Tя посочи, че в населеното място липсва канализация, което е недостойно за 21 –ви век. „Хората са добри, работливи. Повече от тях работят в Казанлък, заети са в заводите. По-малко са земеделците. Мисля, че крънчани са достойни за едно по-добро житие и по-голямо внимание”, казва Люцканова. По нейна информация липсата на канализационна мрежа е изключително наболял проблем, тъй като в селото има много подпочвени води и на хората постоянно се налага да копаят септични ями в домовете си, които впоследствие биват запълвани още на следващия ден.
Друг проблем на село Крън се оказва липсата на голяма зала, в която да се провеждат събрания по различен повод. „Към момента има инвеститор, който проявява интерес към така наречената „дупка”, намираща се в центъра на селото, и се надяваме в разговорите с него да достигнем до консенсус и да започне строеж на такава зала”, коментира Теменужка Люцканова.
По нейна информация селото не разполага с общинска собственост, която да може да бъде отдавана под наем. „На седмица поне двама представители на бизнеса посещават кабинета ми с молба да им осигуря някъде място, където биха могли да разположат своята дейност, дори и да построят само леки конструкции, но такива площи в селото няма”, посочи кметът на Крън.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: