Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Полицейска хроника / 25.04.2008

85 годишен мъж починал след удар с учебен автомобил
На 11.04.т.г. около 10.30 ч. на бул. “Александър Батенберг” в Казанлък, учебен товарен автомобил “Мерцедес 1217”, със старозагорска регистрация, управляван от курсиста – И.И. (26) от с. Шейново, общ. Казанлък, при движение с несъобразена скорост, ударил внезапно излезлия на пътното платно пешеходец – Т.Р. (85) от Казанлък.  Мъжът е получил фрактура на черепа и мозъчен кръвоизлив и е настанен на лечение в МБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота. На 22.04.2008 г. около 17.00 ч. Т.Р. е починал в болницата.

Измама за разваляне на магия
На 23.04.2008 г. в РПУ – Казанлък е получено съобщение от 68-годишна жителка на с. Крън, че на същата дата е била посетена от две жени, които я убедили, че има направена магия. Предложили й да развалят магията – извадили икона и поискали жената да им донесе кърпа и всички налични пари в къщата. Тъжителката събрала 1200 лв, които двете непознати увили в кърпата и започнали действия по “разваляне на магията”, а нея изпратили да им донесе ракия. Предупредили я, да не отваря кърпата в следващите няколко часа и напуснали жилището. По-късно жената  установила, че вместо парите в кърпата има нарязани вестници. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от  37-годишната М.Х. от с.Белозем, общ. Раковски и 18-годишната И.В. от Пловдив. Двете са измамили по идентичен механизъм и 79-годишна жена от с. Дунавци за сумата от 1500 лв.  М.Х. е задържана за 24 часа.  Работата по случая продължава. От полицията призовават гражданите, станали жертва на подобна измама да се обадят на тел. 166.

Хванати в момент на извършване на разкопки и проучвания с металотърсач
На 23.04.2008г. около 10.00 ч. на около 250 - 300 м  южно от Руския паметник на в Шипка полицейски служител от звеното за охрана на НПМ "Шипка - Бузлуджа" към РПУ-Казанлък е заловил К.Х. (68) и М.В. (19) – и двамата от с.Крън  в момент на извършване на разкопки и проучвания с металотърсач. При последвалите претърсвания и изземвания, в дома на К.Х. са намерени и иззети  1 частично самоделно оръжие, 13 ловни патрона 16 кал., 11 гилзи 16 кал., 260 възпламенителни капсули, 23 патрона без инициали, пластмасова бутилка с барут, два барабана за револвери с различен калибър,  3 парчета фитил, огнепроводен шнур и самоделно приспособление за възпламеняване на капсули.  От дома на М.В. са иззети  139 монети с различна форма и големина, 21 старинни  предмета и накрайник за металотърсач. По случаите са образувани досъдебни производства.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: