Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Край на безводието в Черганово

Късно снощи бе отстранена  аварията, заради която 13-сет дни жителите на село Черганово бяха без питейна вода. След седмица търсене на авариралато място, екипи на В и К Казанлък  локализираха мястото на теча- южно от пътя  между селата Черганово и Овощник, в земеделска нива.

Причините мястото на втората авария да се открие седмица след отстраняването на първата голяма авария, която преди  14 дни остави без питейна вода Черганово и Овощник са комплексни. Сред тях е липсата на каквато и да е картова информация за трасето на водопровода в кметствата на Овощник,  Черганово и Община Казанлък.
По този начин работим на тъмно и наизуст, каза по-рано вчера началникът на казанлъшкия клон на ВиК- инженер Георги  Добрев. Въпреки, че миналия четвъртък вода към чешмите на овощненци потече, заради неоткритата втора авария по трасето, тя  бе без налягане, което на практика не позволяваше на жителите на Овощник да ползват бойлери и перални, а черганци  продължиха да са на сухо. Допълнително положението се изостри и заради факта, че на практика жителите на Черганово не могат да ползват старата си водна кула, която е спряна от ХЕИ преди 20-сет години, заради некачествена вода и близостта й с със селското сметище.
Заради безводието198 жители на Черганово внесоха в Община Казанлък протестна подписка срещу липсата на питейна вода в селото. В протеста се настояваше кметът Стефан Дамянов да предприеме енергични и спешни мерки за решаване на проблема. 13-сет дневната авария е без аналог за последните 30-тина години в историята на местното ВиК.

Деляна Бобева www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: