Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Иван Лапчев е новият председател на ДСБ в Казанлък

Иван Лапчев е новият председател на казанлъшката структура на ДСБ, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново . Решението за избора бе оповестено на специална пресконференция на партията. Лапчев е избран по време на отчетно-изборното събрание на ДСБ, провело се на 15-ти този месец. Сменено е и ръководството на структурата в града на розите. За заместник-председател е избрана Евелина Йовкова, за секретар Александър Бакърджиев и за членове: Петър Рахманлиев и Ралица Неделчева. По информация на новия председател на ДСБ в Казанлък е прието решение ръководството да бъде увеличено с още един заместник-председател и един член, но това ще стане, когато бъде изградена младежка структура, членовете на която се очаква да са на възраст около 30 години и да бъдат хора, доказали себе си в града.
На пресконференцията Иван Лапчев посочи, че друга важна стъпка, предприела местната структура, е воденето на преговори с десни и центристки партии за предстоящите на 21-ви юни избори за общински съветници. „До сега сме водили разговори с местните структури на ВМРО, СДС, „Новото време”. Отворени сме за преговори и може би ще направим коалиция. Това е и желанието на нашите симпатизанти”, подчерта Лапчев. Той изрази становището си по евентуална коалиция с ВМРО с думите: „Ако ВМРО не получат натиск от по-високо ниво, има шанс да се коалираме и според мен това ще е най-добрата коалиция. Нашите сподвижници одобряват политиката на ВМРО и предполагам, че добре можем да се представим на изборите и да работим заедно”.
За радио „Фокус”-Велико Търново Иван Лапчев посочи, че все още преговорите за евентуални коалиции са на начално ниво. „Ние от ДСБ не смятаме да разширяваме кръга на преговори с други политически сили. Има и друга възможност за явяването на партията ни на местните избори за общински съветници - да се представим самостоятелно със собствена листа. Ако се коалираме с някоя от другите партии, при подреждането на листата за съветници, можем да се съгласим най-много да имаме представител на второ място, ако не се споразумеем за първото. За трето място никоя от партиите не говори. Всички искат, в най-лошия вариант, втората позиция”, коментира Лапчев.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: