Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Почистиха парк „Тюлбето” в Казанлък

Повече от 30 младежи от различни казанлъшки училища се събраха на входа на парк „Тюлбето” и започнаха организирано почистване на парка, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново .

В инициативата участваха ученици от средните училища: Национална гимназия по приложни изкуства „Академик Дечко Узунов”, Професионалната гимназия по текстил, хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий”, Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков”, младежи от Младежкия парламент, Общинският младежки дом - Казанлък, Българският Младежки Червен кръст, скаутската организация.
При започване на почистването учениците се разделиха на групи и обхванаха няколко зони от парка. Събраните отпадъци: найлонови торбички, опаковки от захарни и солени изделия, кофички от кисело мляко, бяха извозени до сметището от работници в звено „Сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на твърди битови отпадъци” към община Казанлък.
Поводът за почистването на парк „Тюлбето” бе отбелязване Световния ден на Земята.
Това не е първата инициатива на Младежкия парламент в Казанлък. Членовете му обещаха да не бъде и последната: „Искаме да покажем на цялото общество, че трябва да пазим природата чиста. Парк „Тюлбето” е „белият дроб” на нашата община и не е редно да го занемаряваме. Ако чрез инициативата си успеем да достигнем поне до една част от казанлъшки, то тогава не сме се трудили напразно”, коментираха младежи.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: