Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Екоконференция “Зелени идеи” представи иновативни идеи на казанлъшки природозащитници


 Еко конференцията "Зелени идеи" е част от проекта "Екологично развитие две" състояла се в мултимедийната зала на исторически музей "Искра". Целта на конференцията е да събере на едно място активни млади хора от България и други държави заедно с експерти в областта на екологията, които да споделят и обменят добри практики в екологичната сфера, както и да повиши съзнанието на младите за тяхната важна роля в разрешаването на глобалните проблеми, пред които е изправено човечеството.

Траш-арт или изкуство от отпадъци посрещаше гостите пред входа на музея. В първата част на конференцията ученици представиха  своите виждания за подобряване на градската екологична среда. Участниците показаха различни изчезващи и защитени растения с които България се гордее. Оригинално беше хрумването на младежите за защитен градски парк с предложение какви растителни видове да бъдат отглеждани и поддържани от гражданите. Конференцията започна с представяне на модел за рециклиране на хартия, а на гражданите и гостите бяха прожектирани документални филми с екологична насоченост. В конференцията се включиха младежи от Гурково, Раднево и от региона на община Казанлък.

В следобедните часове бяха представени и други иновативни идеи на младите природозащитници. Димо Стефанов местен местен млад предприемач представи своята дейност в областта на екологията, своята ферма с червеи и компостирането на органични продукти. Доброволците по проекта също направиха свои презентации.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж