Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Българската вечер за евродоброволците и приятели в село Корпинка


 Доброволеца от 6 страни се запознаха с Българската култура, обичаи, история и забележителности на нашата страна. Това се случи по време на презентацията направена не къде да е, а в Казанлъшкото селце Копринка и с любезното съдействие на будителите от местното Читалище "Пробуда". 

Заедно с историята на нашия фолклор, в представенатта презентация, участваха самодейци с изпълнението на песни от различни фолклорни области. Представен бе и един от обичаите Лазаруване в навечерието на Великден.  Вечер на България под това мото местни жители сготвиха традиционна българска храна. На направената трапеза всички опитаха различни видове хляб като погача, колаци, сладки и солени баници, пълнени чушки, зелеви сърми, чорба и яхния от боб, лютеница, шопска салата, курабийки. Към ястията домакините на събитието добавиха домашно произведена ракия и
вино.

Снимки: 06.04.2012 - Българска вечер в село Копринка

---------------Тази седмица за евродоброволците остава незабравима. В понеделник след деня 1 април деня на шегата и международния ден на птиците, младежите по проект "Екологично развитие две" посетиха спасителния център в Стара Загора и старозагорския зоопарк. Запознаха се с дейността на Зелени Балкани - водещата организация в областта на опазването на редки видове и местообитания в България.

Организацията е основана през 1988 година и е най-старата природозащитна НПО в България. В близо 20-годишното си съществуване, Зелени Балкани се утвърди пред международните и националните институции, власти и донори като желан партньор и организация с висок авторитет. Свидетелство за това е доверието, с което се ползва организацията и членството на близо 4500 български и чужди граждани в нея.

Малко преди края на седмицата... Представяли ли сте си някога, че боклукът е изкуство? Ако не вярвате, може сами да се уверите, като посетите мероприятието на СНЦ „МЦР - Вазаимопомощ”., посветено на траш арт - изкуството от отпадъци, това гласеше поканата отправена от младежите на Сдружението към казанлъчани. Представители на общо 7 държави взеха участие в това масирано събитие, което се проведе пред Клуба на доброволеца на ул. „Искра” 22. Мероприятието бе също част от проекта „Екологично развитие две”, който се провежда между 5 март и 5 май 2012 г. В инициативата на „Взаимопомощ” се включиха и представители на „Различния поглед” и деца от Дневния център за деца с увреждания. Да правиш рециклирана хартия, бижута от отпадъци и великденски яйца с балони, това видяха преминаващите казанлъчани.

Снимки: 05.04.2012 - Траш арт - изкуството от отпадъци

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж