Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Шотландски музейни работници пристигнаха в Казанлък за обмяна на опит

Шотландски музейни работници пристигнаха в Казанлък с цел обмяна на опит. Групата се срещна с директора на исторически музей „Искра” доктор Косьо Зарев.

Шотландските музейни работници разгледаха Тракийската гробница – първият български паметник, включен в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно наследство. Групата разгледа у парк „Тюлбето”, където се намира гробницата, открита през 1944 година. Чужденците останаха приятно изненадани и от Етнографския комплекс „Кулата”.

Казанлъшките и шотландските музейни работници обсъдиха и предизвикателствата пред работата в музеите.
Предстои утре групата да посети Музея на розата, тракийската гробница в могилата Голяма косматка, намираща се на 12 километра северно от града, храм – паметника „Рождество Христово” в град Шипка. Предвижда се шотландските работници да се срещнат с членове на казанлъшкото сдружение за устойчив туризъм.


 От 22 до 29 април директорът на ИМ “Искра” д-р Косьо Зарев и заместникът-директорът на музея археологът Красимира Стефанова ще участват в Петия международен форум, който тази година преминава под мотото “Европейски региони в промяна”. Той се организира от Българския научно-изследователски институт в Австрия и Дружеството “Приятели на Дом Витгенщайн”. Форумът е предназначен за хора от бизнеса, от научните среди, както и за хора с интерес към културния туризъм в България. Представителите на казанлъшкия музей са единствените български участници в научното събитие. Те ще направят презентациите си за Казанлък, за неговото културно-историческо наследство, за възможностите за развитие на културен туризъм в региона и археологическите проучвания в Долината на тракийските царе в емблематични за Европа градове -  Виена, Линц и Венеция. На представянето във Виена ще присъстват посланикът на Р България в Австрия г-н Пламен Бунзин, археологът д-р Георги Китов, президентът на “Приятели на Дом Витгенщайн” Андреас Шварц, директорът на Археологическия институт Хайнрих Забелики.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж