Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Веселин Стоянов получи голямата награда “Стига”

Казанлъшкият публицист Веселин Стоянов получи голямата награда на литературна лига “Стига”. След проведени бурни дебати, станали между 9 юни и 9 септември тази година, лидерът на литературна лига
„Стига” единодушно реши голямата национална награда за недостижимост в художественото изображение да се присъди на Веселин Стоянов за романа му „Аутопсия на Тялото” и във връзка с 50-годишния му юбилей.
Във връзка с голямата награда, спечелена от казанлъшкия публицист, ще припомня, че първото издание беше в град Казанлък през 2000 година и излезе с плакат “Долу Стоянов” /имаше се предвид Веселин Стоянов с извинение/ и след два дни падна Александър Божков. Музеят на революционната литературна слава - кв. “Дъбрава” в Стара Загора, където се проведе осмата поред среща на литературна лига “Стига”, беше открит от новия стар лауреат - писателят Веселин Стоянов, който показа на присъстващите примитивните оръдия, с които се оре литературната нива и обясни защо днес плодовете й са така скромни, особено в нивицата на постмодернизма.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж