Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Изграждат Дневен център за деца с увреждания в Казанлък

Започна изпълнението на проекта за изграждане на Дневен център за деца с увреждания в Казанлък, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново ръководителят на проекта д-р Ивелина Панова – Ламбова, която е директор на Дома за медико-социални грижи в село Бузовград. Тя посочи, че проектът е на стойност 134 466 евро, от които 100 799 евро е финансиране по програма ФАР и 33 667 евро е националното финансиране. По информация на д-р Панова водеща организация е община Казанлък, а партньор е местното сдружение „Бъдеще за децата с увреждания”. Изпълнението на проекта ще продължи до 31 март на 2009 година и има за цел предотвратяване на изоставянето и настаняването в специализирани институции на деца с увреждания от 3 до 18-годишна възраст и преодоляване на социалната изолация на семейство с деца с увреждания чрез предоставяне на комплекс от услуги - дневни грижи, възстановителни и рехабилитационни услуги, семейно консултиране и подкрепа.
„Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания" ще анкетира децата с увреждания, живеещи на територията на община Казанлък. Съвместно с експерти от отдел „Закрила на детето" към дирекция „Социално подпомагане" от всички анкетирани деца ще бъдат определени 24 деца с увреждания, които да ползват дневните грижи в центъра. Водещ критерии при избор на децата ще бъде риска от настаняването им в институция. Други 10 деца с физически увреждания ще се ползват по график от услугите на кабинета по рехабилитация”, подчерта д-р Панова.
Предстои Дневният център да бъде изграден в свободното крило от сградата на Детска градина № 11 в жилищен комплекс „Изток”. „Предвидено е извършването на ремонт на 1200 кв. метра разгъната площ. Ще бъдат оборудвани зали за четири групи деца, кабинети по рехабилитация, логопедична и психологична помощ. По проекта ще бъде закупен микробус, с който ежедневно децата, регистрирани за дневни грижи, ще бъдат превозвани от домовете им до центъра и обратно.
В полза на децата към Дневния център ще работи 17-членен екип: директор, логопед, психолог, арт-терапевт, рехабилитатор, 5 социални педагози, 5 детегледачки, домакин и шофьор”, посочи д-р Ивелина Панова. По нейни данни информация за свободните работни места и изискванията за всяка длъжност ще бъдат публикувани в местната преса, на сайта на община Казанлък и в Бюро по труда в града.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: