Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


С "Денят на водата" в Казанлък заработиха 3 чешми

"Денят на водата" бе отбелязан от 15-те доброволци на Младежки център за развитие "Взаимопомощ", Младежки общиснки съвет - Казанлък и Младежки ГЕРБ, Община Казанлък и Фондация „ЖАР-театър, изкуство, култура".


За поредна година, младежката организация на ГЕРБ в Казанлък отбелязва международният ден на водата 22-ри март. На три организирани пункта в града младежите раздаваха безплатно минерална вода и разговаряха с хората за опазването на безценния ресурс, както и на специално отпечатани брошури по повод на събитието "Световният ден на водата". По-късно вечерта с грандиозно шествие през града, 15 доброволеца от Литва, Латвия, Македония, Словакия, Унгария и Полша, Младежки общински съвет, доброволци и приятели на МЦР "Взаимопомощ" и присъединилите се младежи от ПП ГЕРБ в града на розите, изминаха пътя и разпространяваха идеята да се пести вода. Шествието е част от Проекта "Екологично развитие 2", който е продължение от миналата година и главната му цел е да промени мисленето на хората за боклуците, да направи по приветливо крайбрежието за посетителите на язовир "Копринка".На датата 22 март в Казанлък заработиха 3-те чешми: на Розариума до детската площадка, в началото на Квартал "Кулата" до реката и чешмата до Читалище "Искра", а те да са направени така, че да не текат постоянно и да хабят водата. Чешмите бяха пуснати със съдействието на Община Казанлък.

За гражданите на Казанлък бяха поставени 3 табели с послания: 

 "Човешкото тяло съдържа 80% вода. Ти си водата - замисли се какво правиш за себе си.""Най-бедните хора на света използват между 5 и 10 литра вода, което е равносилно на водата, която използваме за едно миене на зъби.""Ние ще осъзнаем колко ценна е водата, когато последната роза изсъхне"

 


В кулминацията на вечерта, двама доброволци от Фондация „ЖАР-театър, изкуство, култура" направиха огнен спектакъл. Близо 15 минутното шоу наблюдаваха и случайни минувачи на улица "Искра" 22, където се намира и Клуба на доброволеца.

Инициативата е подета от ООН преди 20 години, в Рио де Жанейро, Бразилия е решено именно 22 март да бъде обявен за деня на водата - приема се с резолюция на Международна конференция по околната среда и развитието през 1992 година и се отбелязва официално от 1993 година.

Събитието бе заснето от Хоби ТВ.

120 снимки от събитието вижте тук: 22.03.2012 - Денят на водата в Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: