Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


РИОСВ – Стара Загора и „МЦР - Взаимопомощ” ще отбележат Световния ден на водата – 22 март


 „ЧИСТА ВОДА И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ” е мотото на кампания 2012 г.
С посещение на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води на град Стара Загора ще бъде отбелязан Световния ден на водата–22 март в Стара Загора.

Младежи от 4 държави - Полша, Латвия, Унгария и Македония ще посетят най-новата пречиствателна станция за отпадъчни води в региона, обслужваща град Стара Загора. Инициативата се организира от РИОСВ-Стара Загора и „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. Мероприятието се провежда със съдействието на „В и К” ЕООД, град Стара Загора.

В програмата е включено и посещение на участниците в лаборатория „Води” на Регионална лаборатория - Стара Загора. Участниците в мероприятията са младежи, гостуващи в град Казанлък по проект на неправителствената организация за провеждане на екологични дейности.

На същата дата - 22 март 2012 г., четвъртък, ученици от средните училища от градовете Елхово и Ямбол ще посетят поддържан резерват „Долна Топчия” и наблюдават защитени биологични видове, срещащи се в защитената територия.

Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март с цел световната общност да се застъпи за устойчиво управление на водните ресурси и привлече общественото внимание върху важността от наличие на прясна вода. Инициативата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж