Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


671 лева събраха младежи за лечението на Пламен Начев от благотворителната кампания за 1 март


 Днес, 6 март,  младежи от Младежкия общински съвет в Казанлък с председател Христо Христов и доброволката Александра от Полша, която работи към  СНЦ "Младежки център за развитие - Взаимопомощ", връчиха  събраните средства от благотворителната кампания, организирана от тях по случай 1 март.  

Младежите собственоръчно изработиха мартеници, които продаваха от 25 февруари до 1 март в подкрепа  на 21-годишния казанлъчанин Пламен Начев. Той има нужда от операция на гръбначния стълб за поставяне на импланти на прешлените, но семейството му е социалнослабо и няма възможност да осигури средства за лечението. Младежката  инициатива е подкрепена от Община Казанлък.

 Младите хора от двете организации изразиха своето удовлетворение от свършената работа. Те споделиха, че много хора от града на розите са откликнали на инициативата и са се включили в благотворителната кампания, закупувайки мартеници от тях. Инициативите в помощ на Пламен ще продължат, казаха представителите  и на МОС, и на СНЦ "Младежки център за развитие-Взаимопомощ".

Пламен Начев благодари за жеста и сподели, че вече има постъпили средства в банковата сметка, открита за неговото лечение. Общата сума, която му е необходима за операцията, е 18 000 лв. Добри хора откликват на призива за подкрепа на Пламен и по други начини - например бащата на ученик от Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт е осигурил дървени изрезки за огрев на семейството му през студените зимни дни.

Идеята за  подкрепа на 21-годишния младеж от Казанлък се реализира  като част от мащабната благотворителна кампания, проведена по инициатива на  кмета на общината Галина Стоянова под мотото "Коледа в Казанлък". Тогава кметът Галина Стоянова връчи първите 1050 лева за лечението на Пламен Начев и призова в персонални писма до общинските съветници, според възможностите си да подкрепят лечението му. Българки от Чикаго също дариха средства за операцията на младежа. Кампанията продължава.

Пламен  Красимиров Начев има открита сметка в ЦКБ - клон Казанлък, която е:

IBAN: BG44CECB 9790 10B7 8163 00

ЦКБ - клон КАЗАНЛЪК

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: