Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Собственоръчно изработени мартеници в подкрепа на Пламен Начев предлагат младежи в Казанлък


 От 25 февруари младежи от Общински младежки съвет-Казанлък и СНЦ "МЦР-Взаимопомощ" продават в центъра на Казанлък мартеници с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на 21-годишния Пламен Начев.  По този начин младежите продължават дарителската кампания  "Коледа в Казанлък", която се проведе по инициатива на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и от която бяха дарени първите 1050 лв., необходими  за операцията на Пламен.

Със своя  жест младите хора искат да изразят и моралната си  подкрепа към младежа, като се надяват казанлъчани да откликнат на благородната идея и да подкрепят инициативата, според възможностите си. До момента събраните средства са на стойност 300 лв.

В иницативата желание да се включи изрази и Общинска библиотека  "Искра". Работещите в Отдела за работа с деца в културния институт са организирали работилница за мартеници. Децата са изработили мартеници, които ще представят на изложба днес, 29 февруари, от 16.00 часа във фоайето на библиотеката.

След приключване на изложбата, мартениците ще бъдат предоставени за благотворителната инициатива. А на 1-ви март /Баба Марта/ заедно с  младежите от Общински младежки съвет - Казанлък и СНЦ "МЦР-Взаимопомощ"  ще посетят домовете за възрастни хора  № 1 и № 3 в града и Дневния център за деца с увреждания, за да закичат червено-белия символ за здраве на децата и възрастните хора в неравностойно положение.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж