Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


НДСВ подкрепят Румен Петков, заяви в Казанлък Емил Кошлуков

Позицията на „Новото време" е, че този вот не беше използван добре, заради желанието на отделни опозиционни лидери, да си направят реклама и да си задоволят егото", заяви на пресконференция в Казанлък лидерът на партията Емил Кошлуков, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново .

 

 Кошлуков допълни, че този вот е внесен ненавременно. Според него е имало други тактики, които да се използват за освобождаването на Румен Петков. „Резултатът от този вот ще бъде спасяването на Петков и отлагането на неговото уволнение. Той можеше много по-рано да си отиде, но заради вота, който внесе Иван Костов, ще се наложи да го търпим още известно време. Според българската Конституция вот на недоверие се внася срещу целия кабинет, а не срещу министър. Припомням, че „Новото време" в миналия парламент предложи поправка в Конституцията, която да предвижда индивидуален вот на недоверие на министър, а не на кабинет. За съжаление това не се възприе от управляващите", коментира Емил Кошлуков.
Опозицията според нас трябваше да продължи с медийните си изяви и с натиска срещу Румен Петков и с преговорите с другите коалиционни партньори ДПС и НДСВ, за да увеличи недоверието към министър Петков. Ние оценяваме този вот на недоверие като тактическа грешка. Разбира се, след вота на недоверие ще трябва да изчакаме Румен Петков поне до Великден. През този период той ще направи достатъчно поразии в МВР и ще прикрие достатъчно следи. Наблюдавам, че НДСВ се опитва да поизлъска загубения си рейтинг и обяснява сложни пируети в гласуването като „въздържали се". Искам да кажа ясно, че когато гласуваш „въздържал се" в българския парламент, подкрепяш мнозинството. Ако не гласуваш, е много по-силна позиция. С това си решение да гласуват „въздържал се" НДСВ подкрепят Румен Петков. Ако не го харесват, могат да гласуват против. Тяхното поведение е съвсем логично. Разбира се, пак казвам, вотът не е срещу Румен Петков, а срещу кабинета на министър-председателя и те не могат да съборят кабинета, в който участват", категоричен бе Кошлуков и допълни, че ефектът от скандала „продължава да ни затрупва".


„Проблемът е в купуването на гласовете и на цели комисии и това се нарича корупция, а не грешка", заяви по време на пресконференция в Казанлък лидерът на „Новото време" Емил Кошлуков, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . Мнението си той изрази във връзка с предстоящите на 21-ти юни избори за общински съветници в града. Кошлуков посочи, че след не по-малко от 10 дни, ще обяви резултатите от преговорите на партията с други политически сили на местно ниво за представяне на изборите. „Миналите избори бяха касирани по две причини: първо, че имаше открити лъжи и второ имаше фалшифицирани документи. В 426 жалби, които са заведени в цялата страна, може би, в около 80 % има разлика в секционните и районните протоколи. Просто са фалшифицирани. ЦИК казва как се брои и СИК-овете се обучават. Това е технологията", категоричен бе Кошлуков. Той посочи, че следващата седмица предстоят серия от разговори с председатели на други политически сили в Казанлък. „Надяваме се да обединим усилията на кандидати и партии на миналите избори, чието представяне беше по-зле. На тези избори няколко десни партии предлагат да тестваме най-вече възможността за съвместно явяване на избори 2009-та. Има такива настроения, не ги крия. Водим разговори с някои от националните партии. Те предлагат на тези избори да се опитаме да синхронизираме действията си и да направим обединение, което да е експеримент за изборите 2009-та. Казанлък е много интересен в това отношение, защото до сега е най-голямата касирана община. Вероятно след националния политически съвет на нашата партия ние ще имаме позиция за това", допълни Емил Кошлуков. „Към нас са се обърнали до сега четири партии, извън трите управляващи и „Атака", с които обсъждаме подобен вариант. Така бихме могли да покажем обединение на десницата в един конкретен избор, а не само с приказки. Не съм скептик. Виждам узряване на лидерите на партиите и в ръководствата им", посочи още Кошлуков.Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: